Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: "Ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ"

Υπογράφει  η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Τελείωσε και ο Σεπτέμβρης, μπαίνουμε για τα καλά στο Φθινόπωρο και να- ένα μικρό πολιτικό θαύμα μπροστά μας! Ξυπνήσανε από τη χειμέρια νάρκη τους οι ΝΟΔΕ Κιλκίς, η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ και η οργάνωση του ΚΚΕ και αποφάσισαν να ασχοληθούν με το προσφυγικό...

Χρειάστηκε η τελευταία, δημόσια τοποθέτησή μας, απέναντι σε προκλητικά δημοσιεύματα, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους... Αναγκαστικά, καθώς είναι αδύνατο να προλάβουμε το χείμαρρο του αντιπολιτευτικού τους «οίστρου», θα απαντήσουμε σε όλους μαζί.

Τι να πούμε για την ανακοίνωση του ΚΚΕ... Ξεκινά με μομφή απέναντί μας επειδή αναφερθήκαμε πως πηγή του προσφυγικού είναι ο πόλεμος και η φτώχεια και δεν τονίσαμε «ιμπεριαλιστικός πόλεμος»... Συνεχίζει με τον εγκλωβισμό των προσφύγων και προτρέπει «την ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων στις χώρες τελικού προορισμού τους», παραβλέποντας πως τα σύνορα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων έχουν κλείσει, πως ξενοφοβικές, ρατσιστικές πολιτικές έχουν το πάνω χέρι στις «χώρες τελικού προορισμού των προσφύγων». Παραβλέπει το ΚΚΕ πως ρητά στην ανακοίνωσή μας ξεχωρίσαμε τους «εθελοντές» από τους εθελοντές.

Με αυτούς τους τελευταίους, ήμασταν και θα είμαστε δίπλα, τους τιμούμε για τη στάση τους, συμμετέχουμε στις δράσεις τους. Και καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ στο αμίμητο..."Λύσεις υπέρ των προσφύγων δεν μπορούν να υπάρχουν μέσα σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες....αλλά μόνο με την ανατροπή αυτού του βάρβαρου συστήματος και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" Εξαιρετική πρόταση, που απαντά με σαφήνεια στις άμεσες ανάγκες του σήμερα... 

Αλλά μέχρι τότε που το πρόβλημα έτσι κι αλλιώς δεν θα υπάρχει, καθώς όλοι, έλληνες πολίτες, πρόσφυγες και κομματικά στελέχη θα έχουν μάλλον αποδημήσει, εμείς θα προσπαθούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο των προσφύγων με ότι μέσο έχουμε στη διάθεσή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει μάχες καθημερινά μέσα στην Ευρώπη, μέσα στον Ο.Η.Ε, μέσα στην κοινωνία. Απέναντι στο ρατσισμό, απέναντι στην ξενοφοβία, απέναντι στις αιτίες που γεννούν πολέμους, ανισότητα, φτώχεια, προσφυγιά.

Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του δεν κάνει άλλο παρά να παραβιάζει από τη μια ανοικτές θύρες, καλώντας σε διαφάνεια και στηλιτεύοντας μεθοδεύσεις, και από την άλλη αφιερώνει ολόκληρη σελίδα στην επερώτηση που καταθέτουν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή. Οι απαντήσεις θα δοθούν στο κοινοβούλιο, άδικα αφιέρωσαν τόσο χρόνο τα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας την επερώτηση. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε σχετικά είναι ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό εμβολιασμούς στους προσφυγικούς καταυλισμούς. 

Εμβολιασμούς που ο κύκλος τους απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν. Ναι, για τον ίδιο φορέα μιλάμε, το ΚΕΕΛΠΝΟ, που σκόρπισε την περίοδο 2011-2013 πάνω από 2 εκ. Ευρώ σε διαφημιστική δαπάνη μηνυμάτων αρμοδιότητάς του όπως π.χ. για την εποχική γρίπη-ενώ θα μπορούσαν αυτά να προβάλλονται δωρεάν, καθώς αφορούσαν μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου. Τα υπόλοιπα, τα έχει αναλάβει ο εισαγγελέας!

Σε ότι αφορά στη διαφάνεια, τα δικά μας λόγια επαναλαμβάνει. Θυμίζουμε την προηγούμενη ανακοίνωσή της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ πως "παίρνουμε σαφείς αποστάσεις από τη διαδικασία λήψης ορισμένων αποφάσεων και επιλογών στο νομό μας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η κρισιμότητα του προβλήματος και η ανάγκη για γρήγορες ενέργειες είναι δεδομένα, αλλά δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και τις "γκρίζες" περιοχές στη διαφάνεια των επιλογών, που προκαλούν καχυποψία και ενδοιασμούς" και παράλληλα πως "κάθε στοιχείο τυχόν σκανδάλου που υπάρχει ή θα υπάρξει να κατατεθεί άμεσα στον εισαγγελέα. Τους διαβεβαιώνουμε από την πλευρά μας, πως δε θα διστάσουμε να καταγγείλουμε έκνομες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται και να σταθούμε πολιτικά δίπλα τους."

Πασπαλίζει βέβαια την ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με τη συνήθη μικροπολιτική τακτική του. Πως δηλαδή τάχα οι πρόσφυγες «νόσησαν με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και πως τα παιδιά τους δεν πηγαίνουν στο σχολείο με ευθύνη της κυβέρνησης. Το κόμμα που όσο ήταν στην εξουσία, ξεκινούσε τη σχολική χρονιά -για τα Ελληνόπουλα μόνο -με φωτοτυπίες αντί για βιβλία, κουνά το δάκτυλο και απαιτεί σχολικές αίθουσες, τμήματα ένταξης, ξενόγλωσσους δασκάλους και προγράμματα διδασκαλίας για τα προσφυγόπουλα μόλις από το Σεπτέμβρη. 

Όπου το θράσος περισσεύει, το ΠΑΣΟΚ κάνει την εμφάνισή του. Γιατί σε σχέση με το προσφυγικό ανύπαρκτο είναι, εδώ και μήνες...Κοντεύουν δύο χρόνια που εθελοντές, απλοί πολίτες και τοπικές κοινωνίες παλεύουν σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ιδιοτέλεια, να δώσουν χέρι βοηθείας στους κατατρεγμένους πρόσφυγες. Διέκρινε αλήθεια κανείς, οποιαδήποτε στιγμή, το ΠΑΣΟΚ σε τούτη την προσπάθεια;

Στην ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ, ακόμα μια φορά, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη της υποκρισίας.

Όπως βολεύει ερμηνεύει την ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΟΔΕ. Οι ερωτήσεις μας ήταν απλές προς τους Δημοτικούς παράγοντες του νομού μας και τις επαναλαμβάνουμε: Το Υπουργείο κινήθηκε στην κατεύθυνση ενός κέντρου φιλοξενίας, στα όρια των δύο Δήμων του νομού μας. Υπήρξε συναίνεση, διαφωνία, άλλη άποψη από τους Δημάρχους του νομού; Υπήρξαν διαφωνίες από την πλευρά τους ή από άλλο θεσμικό παράγοντα για την τοποθεσία που επιλέχθηκε κοντά στο Χωρύγι; Προτάθηκαν εναλλακτικά άλλοι χώροι φιλοξενίας; Υπήρξε κάποιο τεκμηριωμένο σχέδιο από οποιονδήποτε φορέα για το νομό που απέρριψε αναιτιολόγητα το Υπουργείο;

Η πρόθεσή μας να... «κατασκευάσουμε ενόχους» μόνο στη σφαίρα πολιτικής φαντασίας της ΝΟΔΕ υπάρχει. Να της θυμίσουμε πως στηρίξαμε και το Δήμαρχο Κιλκίς και τον Αντιπεριφερειάρχη και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας στο Χέρσο, ΔΗΜΟΣΙΑ και καθαρά για τη στάση τους στο προσφυγικό από την πρώτη στιγμή. Όταν η ΝΟΔΕ κρυβόταν πίσω από τις ξενοφοβικές κραυγές μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν υπέθαλπε το φόβο των συμπολιτών μας, όταν δεν άρθρωσε ούτε ψίθυρο να προστατεύσει κάποιες νηφάλιες απόψεις της συμπολίτευσης. Και τώρα, που εξακολουθεί να ταλαντεύεται ανάμεσα στην υποκριτική της αγωνία για τους πρόσφυγες και τις φανατικές, σκοταδιστικές απόψεις του Άδωνι, του Αμβρόσιου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. 

Δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε και πάλι την αυτοδιοίκηση σε κάθε τεκμηριωμένο πρόγραμμα, κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της γρήγορης και ασφαλούς ένταξης των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό.

Ας απαντήσει καθαρά λοιπόν η λαλίστατη ΝΟΔΕ Κιλκίς, γιατί δεν μπορεί να έχει και τη (νέο) φιλελεύθερη πίτα απείραχτη και το ξενοφοβικό σκύλο χορτάτο:

Θέλει τα προσφυγόπουλα στα σχολικά θρανία, ή προτιμά την απομόνωσή τους στους χώρους φιλοξενίας με ότι αυτό συνεπάγεται;
Θεωρεί πως κινδυνεύει ο πολιτισμός, η θρησκεία, η υγεία, ο τρόπος ζωής μας από τους πρόσφυγες;

Θα προτείνει κάποιο χώρο ή τρόπο φιλοξενίας προσφύγων ή θα περιορίζεται πάντα στο πολιτικάντικο "όχι εδώ", "όχι έτσι";

Έχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων ή διαβλέπει "προφητικά", μόνο κινδύνους, στις δικές μας προτάσεις;

Θα υψώσει κάποτε τη φωνή της η Ν.Δ δίπλα στην κυβέρνηση, - απέναντι στα ξενοφοβικά μορφώματα της Ευρωπαϊκής χριστιανοδημοκρατίας;

Δεν θα επανέλθουμε σε έναν άγονο πολιτικό διάλογο. Θα μείνουμε σταθερά, ενεργά, με όλες μας τις δυνάμεις, κοντά στους πρόσφυγες. Κοντά σε όσους με συμπόνια, χωρίς κομματικά στεγανά, άπλωσαν το χέρι για ν' απαλύνουν την προσφυγική τραγωδία. Όποιοι από τους συμπολίτες μας πληροφορήθηκαν το σύνολο των ανακοινώσεων, θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Για το ποιοι αναλαμβάνουν πολιτικές ευθύνες, ποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν άποψη, ποιοι ασχολούνται με το προσφυγικό και ποιοι ψαρεύουν στα θολά νερά του λαϊκισμού και της υποκρισίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.