Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς με χειροτονία Πρεσβυτέρου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με πάνδημη τη συμμετοχή των Κιλκισιωτών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτη στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Κιλκίς.

Οι Κιλκισιώτες, ευλαβείς άνθρωποι με πίστη στον Τριαδικό Θεό, απέδωσαν τις τιμές σε έναν μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας του Χριστού, τον Άγιο Δημήτριο, ο οποίος με το φοβερό του μαρτύριο έδωσε το αίμα του για τον αληθινό Θεό και Σωτήρα του ανθρώπινου γένους. Η προσέλευση του κόσμου ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, για μία προσευχή και ένα κερί στον περικαλλή Ιερό Ναό της πόλως, στην καρδιά των "Στενημαχίτικων".

Παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή Ιερέων της πόλεως ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης. Ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου και του τεμαχίου του Ιερού του Λειψάνου στους δρόμους της Ενορίας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, των Προσκόπων του Κιλκίς και πλήθους ευσεβών πιστών.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, συμμετεχόντων του προϊσταμένου του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Ιερέων και Διακόνων της πόλεως, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιωτάτος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Δημητρίου Αρουτζίδη, έγγαμου και πατέρα δύο παιδιών.


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίκαιρα για τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο ενώ απεύθυνε πατρικές νουθεσίες προς τον χειροτονούμενο Πρεσβύτερο, ευχόμενος ο Άγιος Δημήτριος να σκέπει τα διαβήματα του καθώς και όλων.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο εορτάζων Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Σισμανίδης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς κ. Ιωάννης Τσογγίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Παύλος Θωμαίδης και κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Θόδωρος Πασσαλίδης, η πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Κιλκίς Δ. Τσαντάκης και Ελ. Αναστασιάδου και Πρ. Πεντζερετζής, η πρόεδρος του Οργανισμού Δ. Κιλκίς κα. Κατερίνα Ζιούτα, οι Δημ. Σύμβουλοι Δ. Κυριακίδης και Κ. Παπαδάκης, ο Διοικητής της Π.Υ. κ. Αντώνης Χρηστίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου