Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σχολή γονέων και φέτος στη Μητρόπολη Κιλκίς με την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου

Λαμβάνοντας υπόψιν το αυξανόμενο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι γονείς για τη Σχολή γονέων, κατά τις προηγούμενες χρονιές, και τις συνεχείς νέες αιτήσεις τους, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τη μέριμνα του πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νικόλαου, διοργανώνει και φέτος ομάδες γονέων.


Στόχος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς σε βασικούς τομείς που συντελούν αποφασιστικά στην ψυχοκοινωνική υγεία των παιδιών τους. Στις συναντήσεις, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ιδέες, εμπειρίες και γνώση και να ανταλλάξουν απόψεις, προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη: μια ασφαλή, δυναμική αφετηρία στη ζωή.

Οι ομάδες γονέων δεν είναι διαλέξεις, οι οποίες δρουν, συνήθως, ενοχοποιητικά προς τους γονείς, προτείνοντας συνταγές επιτυχίας, αλλά ομάδες ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του γονεϊκού και συζυγικού ρόλου.

Μερικά από τα θέματα που θα πραγματεύεται η ομάδα είναι τα εξής:

- Επικοινωνία στην οικογένειαΑνάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων στην οικογένειαΌρια και πειθαρχίαΑνάπτυξη της αυτοεκτίμησης σε παιδιά και γονείςΑρχές και αξίες


Οι συγκρούσεις στην οικογένειαΗ βία μεταξύ συμμαθητών-σημάδια αναγνώρισης και τρόποι παρέμβασηςΔυσκολίες προσαρμογής στο σχολείοΜαθησιακές δυσκολίες

Η ομάδα θα πραγματοποιείται, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετεχόντων, μετά από αίτησή τους ενώ δε θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες γονείς. Ο χώρος διεξαγωγής είναι η αίθουσα του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Ναός Παναγίας).

Για πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2341029076 (Ιερός Ναός) και 6946081649 (κ. Φρεγγίδου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.