Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κιλκίς: Παρουσίαση λογοτεχνικού και εικαστικού έργου Πολυξένης Αδάμ - Βελένη

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού φιλοξενούν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την παρουσίαση του συνολικού λογοτεχνικού και εικαστικού έργου της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένης Αδάμ – Βελένη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Αφορμή για την παρουσίαση δίνει η έκδοση της συλλογής των διηγημάτων της κας Βελένη με τίτλο ‘’Είμαι η άλλη‘’ του εκδοτικού οίκου ''Ανάτυπο''. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Ηλίας Κουτσούκος, λογοτέχνης -συγγραφέας και ο Γιώργος Καλιεντζίδης ποιητής και δημοσιογράφος της ΕΡΤ3.

Την κα Πολυξένη Αδάμ – Βελένη θα προλογίσουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, ενώ η Πρόεδρος της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας Κιλκίς ''Τέχνη'' Κική Παπαδοπούλου - Πάγκου θα αναφερθεί στο α΄ βραβείο ποίησης του 4ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού ''Κούρος Ευρωπού'' που απέσπασε η τιμηθείσα λογοτέχνιδα το 1999.

H εκδήλωση θα κλείσει μελωδικά με το συνθέτη - τραγουδοποιό Κώστα Φαλκώνη με τραγούδια του Νίκου Παπαζογλου σε μελοποιημένους στίχους της Πολυξένης Αδάμ -Βελένη.

Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με το Δήμο Κιλκίς,θα συντονίσει η αρχαιολόγος Θώμη Σαββοπούλου. Χορηγός είναι το καφέ ''Τρυποκάρυδος''.

Η εικαστική έκθεση της κας Αδάμ – Βελένη θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 9:00 – 13:00.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.