Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κιλκίς: Παρουσίαση λογοτεχνικού και εικαστικού έργου Πολυξένης Αδάμ - Βελένη

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού φιλοξενούν στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής την παρουσίαση του συνολικού λογοτεχνικού και εικαστικού έργου της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Πολυξένης Αδάμ – Βελένη την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30.

Αφορμή για την παρουσίαση δίνει η έκδοση της συλλογής των διηγημάτων της κας Βελένη με τίτλο ‘’Είμαι η άλλη‘’ του εκδοτικού οίκου ''Ανάτυπο''. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης Ηλίας Κουτσούκος, λογοτέχνης -συγγραφέας και ο Γιώργος Καλιεντζίδης ποιητής και δημοσιογράφος της ΕΡΤ3.

Την κα Πολυξένη Αδάμ – Βελένη θα προλογίσουν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης, ενώ η Πρόεδρος της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας Κιλκίς ''Τέχνη'' Κική Παπαδοπούλου - Πάγκου θα αναφερθεί στο α΄ βραβείο ποίησης του 4ου πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού ''Κούρος Ευρωπού'' που απέσπασε η τιμηθείσα λογοτέχνιδα το 1999.

H εκδήλωση θα κλείσει μελωδικά με το συνθέτη - τραγουδοποιό Κώστα Φαλκώνη με τραγούδια του Νίκου Παπαζογλου σε μελοποιημένους στίχους της Πολυξένης Αδάμ -Βελένη.

Την εκδήλωση, που συνδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με το Δήμο Κιλκίς,θα συντονίσει η αρχαιολόγος Θώμη Σαββοπούλου. Χορηγός είναι το καφέ ''Τρυποκάρυδος''.

Η εικαστική έκθεση της κας Αδάμ – Βελένη θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 9:00 – 13:00.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου