Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Επιλογή Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης

Του Γιάννη Λιναρδάκη*Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Φίλης, με την υπογραφή της Υ.Α. Κ1/153884/20-09-2016, ολοκλήρωσε τις πολύμηνες διαδικασίες της απόσπασης εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέσεις Διευθυντών στα 123 Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ), όπου βλέπουμε να καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης και να κρίνονται οι ¨καταλληλότεροι¨, για να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους και να υπηρετήσουν το Δημόσιο συμφέρον γυμναστές, μέχρι και πρώην διευθυντές (εκπαίδευσης) καθώς και στελέχη των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ενώ μέχρι πρότινος με το νέο σχεδιασμό θα έκλειναν ή θα παρέμενε ένα από τα δύο στελέχη τους).

Παράλληλα, πράγμα το οποίο διασφάλισε ο κ. Φίλης με πρόσφατο νομοθέτημά του, δίνει δικαίωμα συμμετοχής και σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να μη μείνουν παραπονεμένοι και αυτοί και έτσι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί να αναβαθμίσουν την Επαγγελματική Κατάρτιση Ενηλίκων. Αξίζει να επισημανθεί ότι εξαιρέθηκαν από τη διαδικασία και τη νομοθετική του πρωτοβουλία οι διοικητικοί υπάλληλοι με τα ίδια ή και περισσότερα προσόντα, οι οποίοι αποκλείονται σκανδαλωδώς και πέρα από κάθε έννοια χρηστής διοίκησης, ισότητας και ισονομίας από τη διαδικασία, ενώ μέχρι και τη προηγούμενη επιλογή διευθυντών είχαν το δικαίωμα συμμετοχής.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Τομεάρχης Παιδείας, Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS (Άριστα 10),
Σύμβουλος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού,
Αν. Αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.