Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΥΠΑ: "Χάσαμε 6 μισθούς το χρόνο σε σχέση με το 2009"

Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής
Το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 5-9-16, αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει Διοικητικά Συμβούλια Πρωτοβάθμιων Σωματείων να προχωρήσουν μαζί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών & Δ.Α. (Πλατεία Κλαυθμώνος), την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη 2016, ώρα 13.00, προκειμένου να εκφράσουν την απαίτηση για πλήρη μισθολογική και βαθμολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων, το «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων και τη χορήγηση των μισθολογικών απωλειών (χάσαμε 6 μισθούς το χρόνο σε σχέση με το 2009).

Ενώνουμε τη φωνή μας με Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

Γυρίζουμε την πλάτη στη κοροϊδία της βαθμολογικής αναγνώρισης του ΠΔ 69/2016 και στην «παραπομπή» στο 2018, που κάνει ο ν. 4354/2015 (νέο μισθολόγιο) για την μισθολογική αναγνώριση. Και τα δυο είναι κουτσουρεμένα και είναι μακριά από τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας.

Προσπερνάμε την υποταγή, τον συμβιβασμό και τις αυταπάτες για τη «δίκαιη ανάπτυξη» που μοιράζουν απλόχερα κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ και οι συνοδοιπόροι τους και διεκδικούμε η αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημόσιου τομέα να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, με όλες τις σχέσεις εργασίας, να γίνεται με απλές διαδικασίες και να αποκτήσει πλήρη και ολοκληρωμένα χαρακτηριστικά, τόσο για την μισθολογική, όσο και για την βαθμολογική εξέλιξη, διεκδικούμε την κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ-ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΑΘΜΟΥΣ


"Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε να υιοθετήσει την πρωτοβουλία μελών του, να συγκεντρώσουν την εικόνα του προβλήματος, που αντιμετωπίζουν συνάδελφοι γονείς, με την μη εξασφάλιση θέσης σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά τους.

Χρειάζεται να οργανώσουμε καλλίτερα την παρέμβασή μας αφού ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.

Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης οι μητέρες βρεφών και νηπίων που εργάζονται στο Δημόσιο δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ!!! που αφορά τη φιλοξενία των παιδιών τους στις ανάλογες δομές. Επίσης, η λειψή κρατική χρηματοδότηση δεν επιτρέπει στους Δήμους να καλύψουν τα παιδιά δημοτών εκτός ΕΣΠΑ, αφού και υποδομές δεν υπάρχουν (οι Παιδικοί Σταθμοί είναι λίγοι και ακόμα λιγότεροι οι Βρεφικοί) και το προσωπικό δεν επαρκεί.

Έτσι πολλοί είναι οι γονείς συνάδελφοί μας στις Περιφέρειες, όπως και σε άλλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που δεν γίνονται δεκτά τα παιδιά τους στους Παιδικούς Σταθμούς. Όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα αναλαμβάνουν το κόστος και στέλνουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά στερούνται την αγωγή τους. Όμως η προσχολική αγωγή δεν είναι ατομική υπόθεση, δεν είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ- ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη μοιρολατρία και την απαράδεκτη λογική ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τα παιδιά μας. Άλλωστε συνεχίζουμε να πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους-χαράτσια. Που πάνε τα λεφτά μας; Απαιτούμε να εξασφαλιστεί επαρκής κρατική χρηματοδότηση ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός Παιδικού Σταθμού.

Γι αυτό καλούμε, κάθε γονιό βρέφους ή νηπίου που δεν βρήκε θέση στο δημοτικό παιδικό σταθμό της περιοχής του, να επικοινωνήσει μαζί μας ώστε να οργανώσουμε συλλογικά την αντίδρασή μας. Ακόμη και στην περίπτωση που βρήκε θέση πληρώνοντας τροφεία σε δημοτική δομή ή αναγκάστηκε να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό θέλουμε να μας ενημερώσει, για να κάνουμε βήματα στην οργάνωση της δράσης, που χρειάζεται.

Απαιτούμε από την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει Παιδικό Σταθμό για τα παιδιά μας."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.