Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Την "είπε" ο Ταγίπ στην Αγγέλα

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Δια στόματος Ερντογάν τα παρακάτω….. και τα ψάρεψα από το Άλφα Βήτα.
«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων».

Εξάλλου, η Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό. Τα τουρκικά αρχεία είναι στη διάθεση των επιστημόνων. «Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας». Η αποστροφή αυτή της ομιλίας του Προέδρου του Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αναπαράγεται σήμερα από όλο τον γερμανικό Τύπο.

Κι έτσι, ο πάσα εις, εν προκειμένω ο σχιζοφρενής Σουλτάνος, δικαιούται να αυτόαθωώνει το κράτος του, επειδή ΚΑΙ η Γερμανία έχει εξοντώσει λαούς… Βέβαια θα μου πείτε ότι υπάρχουν διαφορές. Κατ αρχήν οι Γερμανοί ως συστηματικός λαός έχουν κρατήσει αρχεία και ντοκουμέντα. Μέγα λάθος όπως απεδείχθη! Κι έχουν (για τα μάτια του κόσμου έστω…) ζητήσει συγνώμη για τα εγκλήματα τους!

Οι τούρκοι πάλι ως πρωτόγονοι Μογγόλοι εκτελεστές… όχι! Με το που σκέφτονταν το φονικό , αρπάζανε τις χατζάρες……. κι όποιον πάρει ο χάρος! Ήτανε όμως πάντα έτσι;; Ή η αγαστή συνεργασία Γερμανών- Τούρκων (και όχι μόνο…….) χάλασε στην πορεία;;

Αν πάμε πίσω στην ιστορία, βλέπουμε τη συνεργασία τους στη διάρκεια των προηγούμενων αιώνων, τότε που πραγματοποιούνται οι γενοκτονίες . Βέβαια τότε ήταν άλλα τα γεωστρατηγικά συμφέροντα και των δυο. Όταν οι Τούρκοι εξοντώνανε τους Αρμένιους, τους Έλληνες, τους Ασύριους ….. κι όλους τους άλλους λαούς, ων ουκ εστίν αριθμός…. Γερμανούς συμβουλάτορες είχαν. Κι όταν οι Γερμανοί εξοντώνανε τους Εβραίους και αιματοκυλούσαν τον πλανήτη, είχανε και τους συμμάχους τους, αυτούς ντε που ανοίγανε τα σύνορα τους και λέγανε στους κατακτητές … ¨γκελ μπουρντά¨. Περάστε για την Αφρική απ τη χώρα μας, δε θα σας εμποδίσει κανείς, αρκεί να πάρουμε κι εμείς το κάτι τις μας!

Και συνεχίζει ο Ρετζέπ. «Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι Τούρκοι, αλλά τι είδους Τούρκοι είναι τέλος πάντων. Το αίμα τους πρέπει να εξεταστεί από αιματολογικό εργαστήριο. Το αίμα τους είναι χαλασμένο». Διότι όπως καλά γνωρίζουμε, το αίμα των Τούρκων, εκτός από κόκκινο και μογγολικό είναι και άλλης ποιότητας. Εξαιρετικής, με στρασάκια! Όχι σαν κάτι χαλασμένους τυπάδες που λένε τις γενοκτονίες……. Γενοκτονίες, και θέλουν να ανήκουν και στην ίδια συνομοταξία με τον Ερντογάν.

Και τώρα που αλλάξανε τα πράγματα και οι συνεταίροι έχουν διαφορετικούς προσανατολισμούς ….. θα γίνει της κακομοίρας! Αυτός που έχει θράσος, θα ξεμπροστιάζει τον άλλον που είχε την αφέλεια να κρατάει αποδείξεις και ντοκουμέντα! Για το ίδιο έγκλημα (τις εξοντώσεις ανθρώπων εν προκειμένω… ) , όπου ¨λέει ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα¨!

Και όχι, δε βγήκα να υποστηρίξω την καημενούλα τη Μέρκελ! Μακριά από μένα τέτοια μομφή! Ανατριχιάζω όμως βλέποντας κάτι ελληναράδες , να επιχαίρουν που την είπε ο Ερντογάν στους Γερμανούς και να ξεχνούν ότι: όταν μαλώνουν τα βουβάλια…. την πληρώνουν τα βατράχια. Κι εμείς ως λαός…. Βουβάλια, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Κι αν θελήσει ο Ταγίπ να λύσει εσωτερικά προβλήματα της χώρας του…. Δίπλα του θα κάνει ταραχή!!

Σημείωμα: Δεν ήταν στις προθέσεις μου να κάνω ιστορική ανάλυση, ούτε μπορώ, ούτε το θέλω. μια απλή μοδίστρα είμαι άλλωστε! Κάποιες αυθόρμητες σκέψεις μου έγραψα, γιατί βουρλίζομαι βλέποντας τους μπαχαλάκηδες να βιάζονται να αθωώσουν τους μακελάρηδες του Ελληνισμού της Ανατολής, για να στήσουν στον τοίχο δήθεν τη Γερμανία. Και να μη θυμούνται ότι Τούρκοι και Γερμανοί πολιτικοί, στην ίδια μεριά τις ιστορίας ανήκουν. Την στυγνή και ανάλγητη!! Ας μην τους δώσουμε άλλοθι !

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ καλή μου, τέλειο δεν είναι, αλλά βάζει κάποια πραγματάκια στη θέση τους! Γιατί όταν γράφεις θυμωμένη, έχεις πάντα ,πολλές πιθανότητες να κάνεις λάθος. Κι εγώ γράφω μόνο έτσι!

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.