Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Κιλκίς: Έκδήλωση υλικού που αφορά στην Απελευθέρωση του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Γενικών Αρχείων Νομού Κιλκίς
Έχουμε την τιμή να σας υπενθυμίσουμε ότι η 9η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων. Για το 2016 ο εορτασμός γίνεται, ημερολογιακά, την Πέμπτη 9 Ιουνίου, ωστόσο τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, τόσο σε επίπεδο Εφορείας και Διεύθυνσης όσο και σε επίπεδο περιφερειακών υπηρεσιών, οργανώνουν ημερίδες, εκθέσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις, πριν και μετά την ημερομηνία αυτή. 

Στόχος τους είναι να προβάλουν τη σημασία της επετείου, να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον της πολιτείας για τη βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιεί την αρχειακή πολιτική της Ελλάδας.

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Κιλκίς έχουν ως αποστολή την απόκτηση, φύλαξη και αξιοποίηση δημοσίων κυρίως, αλλά και ιδιωτικών αρχείων. Μέχρι σήμερα, συγκεντρώσαμε πάνω από 320 αρχεία, που είναι εκπαιδευτικά, διοικητικά, δικαστικά και ιδιωτικά. Μας ενδιαφέρει κυρίως η επαφή των φιλαναγνωστών και, βεβαίως, των ερευνητών με τα πολύτιμα αυτά ιστορικά τεκμήρια. Είμαστε στη διάθεσή τους καθημερινά από τις 8:30 έως τις 14:30

Για την επέτειο που πλησιάζει, βασική μας δράση και συνεισφορά επιλέξαμε να είναι μια έκθεση ενδεικτικού και χαρακτηριστικού υλικού, η οποία αφορά την απελευθέρωση του Κιλκίς (21-6-1913 ) και κυρίως την κοινωνική και οικονομική κατάσταση στον Νομό μετά το 1913, τη σχολική ζωή, τα δικαστικά δρώμενα, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό… 

Η έκθεση αυτή θα συνδυάζει την Παγκόσμια Ημέρα και την Απελευθέρωση. Θα εκθέσουμε λοιπόν, αδημοσίευτα έγγραφα και σπάνιες φωτογραφίες και αυτό θα γίνει στον χώρο υποδοχής του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς, από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Ευχαριστούμε τον Δήμο Κιλκίς για την φιλοξενία και σας περιμένουμε!

Τηλέφωνο και Φαξ: 23410-29895
Ηλ.Διεύθυνση: mail@gak.kil.sch.gr
Διεύθυνση: Πλάτωνος 16 , Κιλκίς ,61 100

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.