Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Ειδομένη: Μεταφέρονται 4000 πρόσφυγες σε Hotspot

Υπογράφει η Ομάδα διαχείρισης ιστοσελίδας της Ειδομένης (www.idomeni.gr)
Την Πέμπτη 28 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων της Ειδομένης στην αίθουσα δεξιώσεων, όπου έγινε ενημέρωση για το θέμα που απασχολεί τον τόπο μας (προσφυγικό – μεταναστευτικό).

Ετεροδημότες μας και μόνιμοι κάτοικοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «να κατατεθεί πρόταση στον Αστυνομικό διευθυντή Κιλκίς για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στις τρεις εισόδους του χωριού, για όσο διάστημα λειτουργήσει ο παράνομος καταυλισμός και έως την απομάκρυνσή του, ώστε να μην περιφέρονται μετανάστες και πρόσφυγες εντός οικισμού. Με αυτό το μέτρο θα περιοριστούν οι παράνομες πράξεις απειλών, κλοπών, διαρρήξεων ενώ θα ενισχυθεί τα αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων».

Σύσσωμη η συνέλευση της κοινότητας Ειδομένης ανέφερε ότι το χρέος μας ως συνάνθρωποι το κάναμε απέναντί τους και η πολιτεία μας συγχαίρει για την υπομονή και την αλληλεγγύη που δείξαμε. Η πολιτεία όμως πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο, δηλαδή «την άμεση απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού που δημιουργήθηκε από τις ΜΚΟ και επεκτείνεται παράνομα».

Από την Πρόεδρο της Ειδομένης απαντήθηκαν ερωτήματα και αναφέρθηκαν ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνομιλία της Προέδρου Ειδομένης με εκπρόσωπο του Μεταναστευτικού. Η ανοιχτή ακρόαση επέτρεψε στους παρευρισκόμενους να ακούσουν ότι «υπάρχει σχέδιο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων τις επόμενες δυο εβδομάδες, συνολικά 4.000 ατόμων, προς τα νεοϊδρυθέντα κέντρα φιλοξενίας». Οι κάτοικοι προέβησαν σε ερωτήσεις για την ημερομηνία απομάκρυνσης του παράνομου καταυλισμού. Η απάντηση ήταν ότι «οδεύουμε με σχέδιο για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης» και ζητήθηκε πίστωση χρόνου και εμπιστοσύνη προς τις αρχές.

Πέραν της τηλεφωνικής συνομιλίας η Πρόεδρος Ειδομένης αναφέρθηκε στην κίνησή της να καταθέσει Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός αρμοδίου που με παράλειψή του καθίσταται υπεύθυνος για την σημερινή κατάσταση της Ειδομένης.

Σημειώνεται ότι μερίδα των κατοίκων συνέταξε μια ακόμα μηνυτήρια αναφορά με συγκεκριμένους υπευθύνους αρμοδίους για την υπάρχουσα κατάσταση. Εφόσον δεν υπάρξει ικανοποίηση από συνάντηση με την πρόεδρο ως προς το κείμενο και τα αιτήματα θα προωθηθεί αρμοδίως.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους σας, ευελπιστώντας σύντομα να έρθει και η πολυπόθητη Ανάσταση στην πολύπαθη Ειδομένη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.