Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

"Λαθρομετανάστες στην Ξυλοκερατιά Κιλκίς"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Άρχισαν πάλι τα όργανα, νέος χώρος για τους λαθρομετανάστες στην Ξυλοκερατιά, οι υπεύθυνοι κάνουν πως δεν ξέρουν, άλλοι πάλι που πρωταγωνιστούν κάνουν τις πάπιες, γιατί έχει κονόμα από πίσω, όσοι γνωρίζουν όμως ας έχουν το θάρρος να δημοσιεύσουν ώστε να μάθουν οι κάτοικοι τής περιοχής τι γίνεται.

Εγώ ξέρω πως για να μετατραπεί ένας χώρος, σε κάτι άλλο από αυτό που πήρε άδεια, θέλει άδεια αλλαγής χρήσης. Άρα ο χώρος αυτός στη Ξυλοκερατιά από σταυλική εγκατάσταση πού ήταν, να γίνει χώρος φιλοξενίας ανθρώπων,  "τα λεγόμενα στα Αγγλικά hot spot" θέλει άδεια αλλαγής χρήσης από την πολεοδομία, θα πρέπει να γίνουν μελέτες από Πολιτικό Μηχανικό για να πάρουν την σχετική άδεια, όπου προϊστάμενος είναι ο Δήμαρχος.

Στη μετακίνηση των λαθρομεταναστών από όποιο χώρο βρίσκονται σήμερα σε άλλο χώρο εμπλέκεται το Υπουργείο Εσωτερικών με την κατά τόπο τοπική αρχή, δηλαδή τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη.

Άρα για οποιαδήποτε αρχική ενέργεια προτού την μετακίνηση των λαθρομεταναστών από όποιο χώρο βρίσκονται σήμερα σε άλλο χώρο, ότι και αν έχει συμφωνήσει ο ιδιώτης ιδιοκτήτης του ακινήτου, πρέπει να υπάρχει άδεια από τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, με εργασίες κάποιου Πολιτικού Μηχανικού. Αν για κάποιους λόγους δεν υπάρχει σχετική άδεια, τότε γνωρίζουν όλοι τις συνέπειες και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος περί αυθαιρέτων εργασιών, ξέρουν στην Πολεοδομία και στην Αστυνομία. 

Τελικά πρέπει να υπάρχει μία θέση είτε υπάρχει άδεια και κάποιοι ενήργησαν για αυτήν είτε δεν υπάρχει και κάποιοι να απολογηθούν στην δικαιοσύνη περί αυθαιρέτων εργασιών. Περιμένουμε ονόματα.

Τα παραπάνω θα πει κάποιος δεν εφαρμόστηκαν στις άλλες περιπτώσεις, δεν γνωρίζω να απαντήσω, μπορώ να πω όμως ότι, οι χώροι εγκατάστασης των λαθρομεταναστών ήταν σε δημόσιους ή στρατιωτικούς χώρους και ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει γρήγορα και από ανάγκη, χωρίς να δικαιολογώ πως καλώς έγινε με τον τρόπο που έγινε.

Αν υπάρχει κάτι άλλο ας το αναφέρουν, αν κάνω λάθος ας το πουν, να μας απαντήσει και κάποιος Πολιτικός Μηχανικός, αν είναι σωστή η διαδικασία που περιγράφω, εγώ είμαι Μηχανολόγος και κατασκευαστής (εργολάβος) και περιγράφω αυτά που γνωρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.