Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Άδειασε ο καταυλισμός προσφύγων στην Ειδομένη

Απομακρύνθηκαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό της Ειδομένης και μεταφέρθηκαν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Συνολικά, κατά τις τρεις ημέρες της επιχείρησης, έφυγαν από τον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης 3820 άνθρωποι : 2031 την πρώτη μέρα, 1006 τη δεύτερη και 783 την τρίτη. Την ίδια ώρα, πάντως, αρκετές εκατοντάδες επέλεξαν να φύγουν μόνοι τους από το άτυπο camp, το οποίο πλέον έχει αδειάσει τελείως.

Όσοι μετακινήθηκαν την τελευταία ημέρα της επιχείρησης, κατευθύνθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται περιμετρικά της Θεσσαλονίκης, ενώ ένα λεωφορείο αναχώρησε με προορισμό το δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Οι εικόνες είναι πια τελείως διαφορετικές από εκείνες των προηγούμενων ημερών. Οι πρόσφυγες έφυγαν κι αυτό που έμεινε είναι σκηνές και προσωπικά αντικείμενα όπως ρούχα, παπούτσια και παιδικά παιχνίδια. Όλα θυμίζουν ότι τους τελευταίους μήνες η ελπίδα των ανθρώπων αυτών να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της βόρειας Ευρώπης για μια καλύτερη ζωή παρέμενε άσβεστη.

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.