Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς συμμετέχει σε πρόγραμμα Εrasmus+

«Η φιλία, σού λένε,
πρέπει να μπαίνει πάνω απ' όλα σ' αυτό τον κόσμο
είναι τόσο απαραίτητη όσο κι ό αέρας, η φωτιά και το νερό,
η γλύκα της είναι τόση, που αν τη βγάλεις τη μέση,
είναι σα να παίρνεις από τους ανθρώπους τον ήλιο».
Έρασμος (1466-1536)

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, του οποίου το όνομα προήλθε από τον Ολλανδό ανθρωπιστή και φιλόσοφος του 15ου αιώνα, προωθεί την δια βίου εκπαίδευση και ενισχύει τις λεγόμενες εγκάρσιες δεξιότητες όπως την φιλομάθεια, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την ανεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση. Επίσης, προάγει πρακτικές κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού, την επικοινωνία και φιλία μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες καταρρίπτοντας στερεότυπα, γνωριμία με καινούριες συνθήκες και άλλο τρόπο ζωής.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς συμμετέχει σε πρόγραμμα Εrasmus + με τίτλο “Together Better - Join Us” για το σχολικό έτος 2015-2016. Υλοποιώντας με επιτυχία τις δύο προηγούμενες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Βέλγιο και τη Λετονία, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ συνεχίζει τον κύκλο του προγράμματος ανταλλαγής μέσω επισκέψεων εκπαιδευτικών και μαθητών, με την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ιταλία. Οι συμμετέχουσες χώρες του προγράμματος είναι η Ελλάδα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Λετονία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Εσθονία και η Πολωνία.

Οι επισκέψεις μέσω του προγράμματος εκπαιδευτικών και μαθητών στις εταίρες χώρες, παρέχουν τη δυνατότητα γνωριμίας της κουλτούρας, των πολιτιστικών παραδόσεων και αντιλήψεων των χωρών, τη γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα και την ανταλλαγή καλών εκπαιδευτικών πρακτικών/μεθόδων.

Η συνάντηση των εκπροσώπων των σχολείων των εταίρων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Τradate κοντά στο Μιλάνο της Ιταλίας, από τις 15-21 Μαΐου 2016 και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, θα εκπροσωπηθεί από τη Διευθύντρια Ελένη Τεχλικίδου και την εκπαιδευτικό Νίκη Βουλκίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.