Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πετυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.

Το σενάριο της Άσκησης είχε ως εξής :

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας ενός εκ των πέντε καυστήρων στο χώρο του λεβητοστασίου (ημιυπόγειο της Γ΄ πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς), προκλήθηκε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε στον πίνακα ηλεκτρικής εγκατάστασης, λόγω αστοχίας του συστήματος ολικής κατάκλισης. 

Ο θερμαστής στην προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά με φορητό πυροσβεστήρα εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα καπνού και λιποθύμησε. Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή από το προσωπικό του νοσοκομείου με την ενεργοποίηση του συστήματος πυρανίχνευσης- αναγγελίας πυρκαγιάς. Τίθεται σε εφαρμογή από το προσωπικό του νοσοκομείου το σχέδιο εκκένωσης του. 

Ανάπτυξη του αντικειμένου με σενάριο (στο παρόν σενάριο δεν θα έχουμε επεισόδια). Το σενάριο θα περιγράφει πλήρως την εμφάνιση του αντικειμένου της άσκησης. Θα είναι ρεαλιστικό και θα περιλαμβάνει πιθανή ή χείριστη καταστροφή.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν :

α. Η εκπαίδευση όλου του προσωπικού της Π.Υ. Κιλκίς και εξοικείωση με το χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς αλλά και τον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου.

β. Η εκπαίδευση των Πυροσβεστών στη χρήση του πυροσβεστικού εξοπλισμού, στον προβλεπόμενο χρόνο, υπό συνθήκες συμβάντος .

γ. Η εκπαίδευση του προσωπικού στην εγκατάσταση και χρήση χαμηλής πίεσης καθώς και στην διάσωση τραυματισμένου ατόμου.

δ. Η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. Κιλκίς με το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Στην Άσκηση έλαβαν μέρος δύο (2) οχήματα της Π.Υ. Κιλκίς με έξι (6) υπαλλήλους και ένα (1) όχημα της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με δύο (2) υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.