Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Έξι άθλοι* για τον…μπέμπη!

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
1. Τάισμα κρέμας: Αλέθεις φρούτα ή φαγητό και έχεις γεμίσει ένα νεροχύτη τσιμπράγκαλα. Τοποθετείς το μωρό στο καθισματάκι. Προσπαθεί με κινήσεις Χουντίνι να απαλλαγεί από τη ζώνη. Αρχίζεις να μιμείσαι αεροπλανάκια, τρενάκια και όλο το ζωικό βασίλειο, μπας και φιλοτιμηθεί να φάει καμιά κουταλιά. Καθότι έχει και το ίδιο μιμητικές ικανότητες, αρχίζει τα μπρρρρρ και τα μπλιαχ και τρέχουν τα πάντα απ΄ το στόμα του. Στα μεγάλα κέφια εκσφενδονίζει ρουκέτες και όποιον πάρει ο χάρος.

2. Αλλαγή πάνας: Να σου ‘χει λερωθεί μέχρι τα αυτιά. Να μη ξέρεις από πού να βγάλεις τα ρούχα για να μην ακουμπήσουν στο πρόσωπό του. Να ξεκαρδίζεται στα γέλια σα να μην τρέχει τίποτα και ταυτόχρονα βρίσκει ευκαιρία έτσι απαλλαγμένο από πάνα, να σε δροσίσει με ένα κατουρηματάκι συντριβανάτο. Τα ‘’σπάνια’’ αρώματα να γεμίζουν το δωμάτιο που θα ξεμυρίσει… άγνωστο πότε. Οι αντιασφυξιογόνες μάσκες πέφτουν από το ταβάνι.

3. Να το κοιμήσεις: Ωχ…και πάλι ωχ! Έχεις μάθει όλα τα νανουρίσματα απ΄ έξω. Από Μάνο Λοΐζο μέχρι ζουζούνια. Δεν πιάνει. Ξεκινάς το κούνημα με το καρότσι, έχεις κάνει μπράτσα μποντιμπιλντερά. Δεν πιάνει. Αγκαλίτσα και πέρα δώθε. Δεν πιάνει. Βουρ στο κρεβάτι ….εσύ ροχαλίζεις και αυτό χοροπηδάει πάνω σου !

4. Ώρα για μπάνιο: Ετοιμάζεις το νερό βάζοντας θερμόμετρο στο μπανιερό του. Ιδανική θερμοκρασία νερού στους 39 βαθμούς. Λίγο πιο κρύο …λίγο πιο ζεστό…βάλε χέρι…καλύτερα αγκώνα. Μπες μέσα και δοκίμασε το να τελειώνουμε. Έχεις εφοδιαστεί με αφρόλουτρο, σαμπουάν, φυσικό σφουγγάρι Καλύμνου, παπάκια, μπουγιελόφατσες, βάση για να μη γλιστράει, αερόθερμο για να μη κρυώνει, πετσέτα… ουφ….. και φυσικά αδιάβροχο για σένα και βατραχοπέδιλα. Συνιστάται η σφουγγαρίστρα για το πάτωμα να είναι ιδιαίτερα απορροφητική.

5. Βόλτα: Μια τσαντούλα (σάκος ταξιδίου) με τα απολύτως απαραίτητα. Δυο αλλαξιές ρούχα, πάνες, μωρομάντηλα, γάλα, μπιμπερό, σαλιάρα (δις), κρέμα, μπολάκι, κουταλάκι. Παιχνίδια, κουβερτούλα, πιπίλες, νάιλον για βροχή και αέρα, καπελάκι, αντηλιακό. Μέχρι να τα ετοιμάσεις όλα αυτά … έρχεται η ώρα να φάει ή να κοιμηθεί οπότε άκυρο… μένεις στο σπιτάκι σου.

6. Μπουσούλημα: Αλλού το αφήνεις, αλλού το βρίσκεις. Εν ριπή οφθαλμού αναπτύσσει απίστευτη ταχύτητα. Εκεί που μπουσουλάει, πιάνει το ριχτάρι του καναπέ… το τραβάει και σηκώνεται. Με το ένα χέρι στον καναπέ, το άλλο στο τραπεζάκι. Με το μετέωρο βήμα του πελαργού πάει να περπατήσει… χωρίς να μπορεί ακόμα… καμία αίσθηση του φόβου. Προσπαθείς να το προλάβεις και περνάς πάνω από τραπεζαρίες, πολυθρόνες, καλοριφέρ. Δεν τα καταφέρνεις… τρώει τα μούτρα του. Με το ένα χέρι στο καρούμπαλο και το άλλο στο βιτάμ, αναρωτιέσαι….αν θα μπορούσες… με λίγη ακόμα προπόνηση… να δηλώσεις συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στο Ρίο, στους αγώνες δρόμου μετ΄ εμποδίων.

Οι άνω άθλοι είναι έξι και όχι δώδεκα όπως του Ηρακλή. Βέβαια θα μπορούσαν να είναι δέκα έξι…είκοσι έξι. Αλλά ο Ηρακλής όσο να πεις, ημίθεος ! Εμείς απλοί θνητοί…

* Άθλος : Πολύ δύσκολη ή σπουδαία πράξη, κατόρθωμα ή επίτευγμα.

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι τωρα σιγά σιγά αρχιζω να καταλαβαίνω γιατι αιωνες τωρα υπάρχει η τιμητική μέρα γιορτής της μάνας....και μάλιστα πιστεύω ότι τριήμερος εορτασμός είναι δικαιότερος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.