Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Ήρθε το Πάσχα, ήρθε η Πασχαλιά... στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Ανάγνωση έξι πασχαλινών παραμυθιών, κατασκευές και χειροτεχνίες, όπως αυγά ντεκουπάζ, αυγοθήκες κοκοράκια, λαγουδάκια, καλαθάκια και σελιδοδείκτες λαγουδάκια πραγματοποιήθηκαν την Μεγάλη Εβδομάδα με την βοήθεια εθελοντών στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. 

Συμμετείχαν 96 παιδιά από 6 έως και 12 ετών, τα οποία έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου, γνωρίστηκαν ψάχνοντας τα ονόματα τους ανάμεσα στα βιβλία, έφτιαξαν κατασκευές και ζωγράφισαν, συζήτησαν για τις Πασχαλινές παραδόσεις.

Διαβάστηκαν τα παραμύθια: “Η Ανάσταση του Χριστού” του Φίλιππου Μανδηλαρά, “Το Αυγό που δεν Σπάει Ποτέ” του Ευγένιου Τριβιζά, “Η Εξοχική Λαμπρή” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, “Η Μαρουδίτσα που Έφερε την Πασχαλιά” της Ελένης Δικαίου, “Που Πήγε το Πάσχα;” του Βαγγέλη Ηλιόπουλου και «Τα Κόκκινα Αυγά & Το Άγιος Φως» από το βιβλίο “Πασχαλινές Παραδόσεις” του Γιάννη Σμυρνιωτάκη.

Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές Νικολέτα Τσεσμετσίδου, Ντίνα Σιάκα, Παυλίδου Νίκη, Μπόσκου Κατερίνα, Σοφία Μιχαηλίδου και Μάρθα Αραβίδου για την προσφορά και την βοήθεια τους.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkisΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου