Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Υπόμνημα Δημάρχου Κιλκίς στον Υπουργό Υγείας για τη στήριξη των υγειονομικών δομών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Την οικονομική και στελεχιακή ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς ζήτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά τη χθεσινή επίσκεψή του τελευταίου στο Κιλκίς.

Το υπόμνημα
Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Ως Δήμαρχος Κιλκίς, διερμηνεύοντας τα αισθήματα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και των δημοτών του Δήμου Κιλκίς, σας εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου για τη συνεχή και συστηματική υποβάθμιση των υγειονομικών δομών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε σημείο που να διακυβεύεται το αγαθό της δημόσιας υγείας.

Οι χρόνιες παθογένειες του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες σε δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, οφείλονται κατά κύριο λόγο στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του. Η δε υποφερτή λειτουργία του επιτυγχάνεται χάρη στην επαγγελματική ευσυνειδησία των υπηρετούντων ιατρών και του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Οι ήδη χαμηλοί δείκτες λειτουργίας του Νοσοκομείου Κιλκίς έχουν επιδεινωθεί σοβαρά τους τελευταίους δύο μήνες λόγω της διακομιδής και νοσηλείας προσφύγων και μεταναστών με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση του ολιγάριθμου ιατρικού δυναμικού και στην υπερκάλυψη κλινικών και κλινών.

Ο όγκος των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση, όσο έκτακτη κι αν αυτή είναι, την ισχνή οικονομική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου και την αποδυνάμωσή του από ιατρικό προσωπικό.

Με βάση την αυτονόητη παροχή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας προς όλους τους πολίτες και δοθεισών των έκτακτων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς η οποία φιλοξενεί το μισό προσφυγικό πληθυσμό που βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ο Δήμος Κιλκίς και το Δημοτικό Συμβούλιο

απαιτούν επείγουσα και γενναία οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και την πρόσληψη ιατρών και επικουρικού ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς.

Επιπλέον, ο Δήμος Κιλκίς και το Δημοτικό Συμβούλιο αξιώνουν την άμεση αποσυμφόρηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου σε δομές προσφυγικής μετεγκατάστασης που οργανώνονται σε άλλες περιοχές της χώρας καθώς ο μεγάλος αριθμός φιλοξενουμένων καθιστά μη διαχειρίσιμη τη λειτουργία του εν λόγω Κέντρου.

Με τιμή
Δημήτρης Σισμανίδης
Δήμαρχος Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.