Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Γοήτευσε τους κιλκισιώτες ακροατές της, η ιστορικός Μαριάννα Κορομηλά

Δελτίο τύπου Ομίλου Ιστορίας Κιλκίς
Ο όμιλος ιστορίας Κιλκίς μετά την ομιλία που διοργάνωσε για το Ισλάμ και μετά τον περίπατο στα βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την Τετάρτη 16 Μαρτίου ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού και συγγραφέως Μαριάννας Κορομηλά με θέμα την Καππαδοκία. 

Η ομιλήτρια με τεκμηριωμένο και χειμαρρώδη λόγο μάς ταξίδεψε στον ιδιαίτερο αυτόν τόπο που υπήρξε πατρίδα των Μεγάλων Πατέρων της εκκλησίας, πατρίδα βυζαντινών αυτοκρατόρων και τόπος δράσεως των Ακριτών. 

Περιέγραψε λεπτομερώς τις μορφολογικές και κλιματικές ιδιομορφίες της ηφαιστιογενούς αυτής περιοχής, αναφέρθηκε σε μοναστήρια, σε εκκλησίες και σε υπόγειες πολιτείες. Τόνισε το πόσο σημαντική υπήρξε η παρουσία των Ελλήνων στην εμπορική δραστηριότητα και στην πνευματική ζωή του τόπου. Συγκίνησε η αναφορά της στον ξεριζωμό των Ρωμιών και στις δυσκολίες εγκαταστάσεώς τους στην Ελλάδα. 

 Η κ. Κορομηλά γοήτευσε το Κιλκισιώτικο κοινό το οποίο με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησε επί δυόμιση ώρες την ομιλία της. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από φωτογραφική έκθεση της Ανθής Ναούμη και έκθεση βιβλίων με θέμα την Καππαδοκία. 

Ο όμιλος ιστορίας Κιλκίς ευχαριστεί την κυρία Κορομηλά η οποία με ενθουσιασμό αποδέχθηκε την πρόσκληση του, τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ.Εμμανουήλ που παραχώρησε την αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως και τον Χρήστο Καναρόπουλο για την τεχνική του υποστήριξη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.