Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η κατάσταση στην Ειδομένη επιγραμματικά (Ό,τι δεν θέλουν να ακουστεί)

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Πάνος Μόλλιας
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι συζητήσεις, η ειδησιογραφία και η καθημερινή αρθρογραφία αναφέρονται στο ζήτημα της Ειδομένης. Μα θυμίσουμε ότι μεγάλος όγκος μεταναστών και προσφύγων ευελπιστώντας να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες εγκλωβίστηκαν στην Ειδομένη. Τα media στράφηκαν στο θέμα εστιάζοντας στους μετανάστες, στις άσχημες συνθήκες διαβίωσης προβάλλοντας το θέμα με εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Σαν δεδομένο θα λάβουμε το ότι τα σύνορα για αυτούς έκλεισαν, και φρουρούνται από δυνάμεις στρατού και αστυνομίας της ΠΓΔΜ καθώς και από δυνάμεις της Ευρωπαϊκής ένωσης. Στο παρόν προστίθεται η ύπαρξη διπλού φράχτη και η βίαιη συμπεριφορά των δυνάμεων (ΠΓΔΜ και άλλων ευρωπαίων) για όσους αποπειραθούν να περάσουν.

Το κλείσιμο των συνόρων έφερε:

Άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων που ενισχύθηκαν με την ύπαρξη κακών καιρικών συνθηκών που μετέτρεψε τον καταυλισμό σε βούρκο

Βιαιοπραγίες, διαρρήξεις, κλοπές καταστροφές και βανδαλισμοί, καταπάτηση και φθορά ιδιοκτησίας.

Κίνδυνος γα έξαρση και εξάπλωση ασθενειών που δημιουργήθηκαν από τις συνθήκες διαβίωσης και αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία.

Αντί να δείχνουμε πλάνα παιδιών στην λάσπη και να αποσκοπούμε να προκαλέσουμε στο κοινό αίσθημα μπορούμε να προτείνουμε λύσεις:

Αρχικά θα πρέπει να ειπωθεί ότι ο καταυλισμός ο οποίος δημιουργήθηκε καταχρηστικά από τις ΜΚΟ είναι παράνομος με βάση σχετικής νομοθεσίας εγκατάστασης σε ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ζώνη και όχι σε ουδέτερη ζώνη όπως λανθασμένα αναφέρεται

Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να ενημερωθούν μετανάστες και πρόσφυγες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα ανοίξουν.

μετακίνηση των μεταναστών και προσφύγων σε εγκαταστάσεις στοιχειώδης και ανθρώπινες συνθήκες (θεσμοθετημένα από το κράτος) του με βάση την ισχύουσα νουθεσία δηλαδή απόσταση 30 χιλιόμετρα από σύνορα.

Όσο υπάρχει το παραπάνω σκηνικό, οι μόνοι κερδισμένοι, ως λόγος ύπαρξης τους, είναι οι δημοσιογράφοι και οι ΜΚΟ. Τα θύματα του όλου προβλήματος είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες καθώς και οι κάτοικοι της Ειδομένης που βιώνουν εις βάρος τους την παραβατικότητα και τους κινδύνους για έξαρση επιδημιών.

Δεν θυμάμαι αν ανάφερα την πολιτεία …… προφανώς όχι ….επειδή σε όλο το παραπάνω η πολιτεία είναι Απούσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.