Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Αφιέρωμα στα τριάντα πέντε χρόνια της ΜΚΕ «ΤΕΧΝΗ» του Κιλκίς – Απολογισμός

Δελτίο τύπου Γενικών Αρχείων Κιλκίς 
Την Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:30μμ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» της ΜΚΕ ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς εκδήλωση αφιερωμένη στα τριάντα πέντε χρόνια δημιουργικής δράσης της ΤΕΧΝΗΣ .Την πρωτοβουλία είχαν τα ΓΑΚ –Αρχεία Ν.Κιλκίς, τα οποία έχουν συγκεντρώσει πολύτιμο αρχειακό υλικό του Συλλόγου της περιόδου 1980 – 2013.

Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα αναδρομής και έγινε επιλεκτική αναφορά σε σημαντικές στιγμές της ΤΕΧΝΗΣ που καλύπτουν την ποίηση, την έκδοση βιβλίων, τη ζωγραφική, την χαρακτική, τα ξυλόγλυπτα και την αγιογραφία, την κεραμική, την γλυπτική, το θέατρο, τον κιν/φο, τον χορό, την φωτογραφία, τον παραδοσιακό πολιτισμό, τις Κοινωνικές Επιστήμες, καθώς και επίκαιρα κοινωνικά προβλήματα.

Η ΤΕΧΝΗ του Κιλκίς έχει συνεργαστεί με δημόσιους και πολιτιστικούς φορείς του Νομού, αποτέλεσε φυτώριο για άλλες δημιουργικές πρωτοβουλίες, ενώ επίσης ανέδειξε αξιόλογους δημιουργούς στον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων. Μετά την κεντρική εισήγηση του κυρίου Χρήστου Τυροβούζη- Προϊσταμένου των ΓΑΚ Κιλκίς, σύντομες παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών Φορέων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με προβολή οπτικοακουστικού υλικού, έκθεση αφίσας και διανομή φυλλαδίου.

Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η δημιουργική συνεργασία των ΓΑΚ- Αρχείων Ν.Κιλκίς και της ΤΕΧΝΗΣ θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου