Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Εθελοντική αιμοδοσία: Επισκέψεις ενημέρωσης στα γυμνάσια και στα λύκεια του νομού Κιλκίς

Μια δράση ουσιαστική και ξεχωριστή ξεκινάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς. 

Η δράση θα αφορά προγραμματισμένες επισκέψεις στα γυμνάσια και στα λύκεια της πόλης του Κιλκίς, της περιφέρειας καθώς και της Παιονίας με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για το πανανθρώπινο ιδεώδες της εθελοντικής αιμοδοσίας ως στάση ζωής και πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Επικεφαλής της δράσης ορίστηκε το μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιμοδοσίας κ. Ζώτος Θεολόγος και σε συνεργασία με την ομάδα του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς θα πραγματοποιούν οπτικοακουστική ενημέρωση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που θα αφορά στην ενημέρωση και παρουσίαση των δράσεων αιμοδοσίας όλων των αιμοδοτικών συλλόγων που έλαβαν χώρα σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Η εν λόγω δράση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου – Απριλίου 2016, σε εργάσιμες ημέρες και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών, χωρίς να παρακωλύεται το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, αξιοποιώντας την κείμενη νομοθεσία γι αυτό τον σκοπό. 

Συνολικά είκοσι επτά (27) σχολεία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη δράση αυτή, γεγονός που υποδηλώνει την ευαισθητοποίηση της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των συλλόγων διδασκόντων των εκπαιδευτικών μονάδων για δράσεις κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Ως ημερομηνία έναρξης της δράσης έχει οριστεί η Πέμπτη 17-3-2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.