Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Πρόγραμμα επιτήρησης του πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά

Εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη το Πρόγραμμα Επιτήρησης του πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και στα άγρια πτηνά της χώρας.

Στόχος του Προγράμματος είναι η διερεύνηση της επιδημίας του Πυρετού του Δ. Νείλου, που εκδηλώθηκε στη χώρα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 κατά συρροή σε ανθρώπους, στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά και εξακολούθησε ως το 2015, ώστε να προσδιοριστούν: 

Η πιθανή προέλευση και οι δεξαμενές του ιού και ιδίως στα άγρια πτηνά.
Οι γεωγραφικές περιοχές της χώρας που αποτελούν περιοχές υψηλού κινδύνου, οι περιοχές όπου το νόσημα είναι πιθανόν να γίνει ενδημικό λόγω διατήρησης του ιού(παρουσία του ιού χωρίς κλινικά κρούσματα σε ανθρώπους ή ζώα).

Τα αποτελέσματα της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο διαθέσιμο σχετικό στοιχείο (π.χ. πληροφορίες εντομοεπιτήρησης), αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές, τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα, ώστε να μπορέσουν να εκτιμήσουν την ακριβή, κατά το δυνατόν γεωγραφική έκταση της επιδημίας και να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν ανάλογα τα υφιστάμενα μέτρα ελέγχου, επιτήρησης και πρόληψης της νόσου για την καλύτερη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων.

Στόχοι του Προγράμματος είναι: 

Η καταγραφή όλων των εκτροφών ιπποειδών όλης της χώρας. 

Η παθητική επιτήρηση του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά.

Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από 1/01/2016 έως τις 31/12/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.