Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

"Πώς να ανακτήσεις την χαμένη σου διάθεση για άσκηση;"

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Για να γίνει η γυμναστική κομμάτι της ζωής μας απαιτείται επιμονή και θέληση. Ακόμα και να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προθέσεις γεμάτοι όρεξη μπορεί να χάσουμε τον δρόμο μας στην πορεία. Μπορεί κάτι να συμβεί και να μην πάμε στο γυμναστήριο μια μέρα, μετά θα σκαρφιστούμε μια δικαιολογία για να μην πάμε ούτε την επόμενη, και έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος τεμπελιάς.


Λογικό είναι κάποιες φορές λόγο φόρτου εργασίας ή διάφορων υποχρεώσεων να μην έχουμε χρόνο να γυμναστούμε όταν συμβεί αυτό δεν πρέπει να νιώσουμε ενοχές. Αντίθετα, μπορούμε να σκεφτούμε νέους τρόπους να ενσωματώσουμε τη γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα.

Παρακάτω δίνονται μερικά έξυπνα tips για να επανακτήσετε το κίνητρο σας για γυμναστική .

Προγραμματίστε από πριν
Κάθε Κυριακή, οργανώστε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σας και σημειώστε στο ημερολόγιό σας ποιες ώρες σας βολεύουν για γυμναστική. Δεν είναι ανάγκη να έχετε μια σταθερή ώρα, αλλά αυτού του είδους ο προγραμματισμός αυξάνει τις πιθανότητες να μην παρατήσετε την άσκηση.

Ξεκλέψτε χρόνο
Όλοι είναι πολυάσχολοι, αλλά η γυμναστική είναι καλή για την υγεία. Και υπάρχουν τρόποι να βρούμε χρόνο – είτε να ξυπνήσουμε μισή ώρα νωρίτερα, είτε να φάμε το βραδινό μας μισή ώρα αργότερα.

Μην κουράζεστε υπερβολικά

Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο ,πολλές φορές οι περισσότεροι ενθουσιάζονται από την πρώτη μέρα στο γυμναστήριο και ο ενθουσιασμός αυτός μπορεί να γίνει επικίνδυνος διότι από την υπερβολική θέληση να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα καταλήγουμε να κάνουμε υπερβολές . Προσπαθήστε να κάνετε όση γυμναστική αντέχετε και προλαβαίνετε, και όχι όλα μαζί. Δεν θέλετε να τραυματιστείτε. Επιπλέον, όταν πιέζετε τον εαυτό σας υπερβολικά, είναι πολύ εύκολο να απογοητευτείτε ξανά, και να τα παρατήσετε.

Γίνετε δημιουργικοί
Η γυμναστική σας δεν είναι ανάγκη να είναι κάθε μέρα η ίδια γιατί θα καταλήξει ρουτίνα . Μπορείτε να εμπλουτίσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας συμμετέχοντας σε ομαδικά προγράμματα εκεί η γυμναστική θα γίνει παιχνίδι και εσείς θα νιώθετε πιο δημιουργικοί μέσα στην ομάδα . Ακόμα, λοιπόν, και τις μέρες που δεν θα μπορέσετε να πάτε στο γυμναστήριο, μπορείτε να ασκηθείτε. Κάντε, για παράδειγμα, μερικές επαναλήψεις από βασικές ασκήσεις (κάμψεις, καθίσματα, προβολές) ανάμεσα στις δουλειές σας. Περιμένετε να βράσει το νερό για τον καφέ; Έχετε προλάβει ήδη να κάνετε δέκα κάμψεις και μερικούς κοιλιακούς.

Βάλτε στόχους
Αν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε το πρόγραμμά σας, τότε το να θέσετε μερικούς στόχους θα σας βοηθήσει. Ένας στόχος, για παράδειγμα, θα ήταν να κάνετε κάθε μέρα τουλάχιστον 10 κάμψεις. Θα σας βοηθήσουν σίγουρα να μείνετε συγκεντρωμένοι.

Το έμπειρο προσωπικό του γυμναστηρίου μας Kinesis –Gym είναι εδώ για να τονώσει το κίνητρό σου για γυμναστική ,υπενθυμίζοντας σου πως ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσεις ισχυρά και μακροπρόθεσμα κίνητρα για να παραμείνεις σε φόρμα είναι μαθαίνοντας πώς να πάψεις να αγχώνεσαι για όλα τα θέματα που παραδοσιακά σχετίζονται με την άσκηση. Όταν διασκεδάζεις με τη γυμναστική, κολλάς μαζί της γι “αυτό και εμείς έχουμε μετατρέψει την άσκηση σε έναν μοναδικό τρόπο διασκέδασης !!

* Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνές αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM instructor με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου. Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στο μάθημα της ειδικότητας «Δραστηριότητες κλειστού χώρου» για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP,RPM, STEP​, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ, όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση τραυματισμών).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.