Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους Μαυρονερίου Κιλκίς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με επίκεντρο τον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μαυρονερίου Κιλκίς.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος υπό των πανοσιολογιώτατων Αρχιμανδρίτων π. Ιακώβου Μακρή, π. Ιωακείμ Παπαδόπουλου και π. Νικολάου Ταλζιγιέ, του οικ. π. Κωνσταντίνου Κάκου, του εφημερίου Αρχιμανδρίτου π. Ευγενίου Ιωάννου καθώς και του ιεροδιακόνου π. Βαρθολομαίου Τασιούλη, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών από το Μαυρονέρι και την ευρύτερη περιοχή που "πλημμύρισαν" τον περικαλλή Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του θαυματουργού Αγίου και την Ιερή του Εικόνα.

Μαρτύρησε ομολογώντας την πιστότητα του στον φανερωμένο αληθινό Θεό, τον Κύριο Ιησού Χριστό, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του και όμως βρήκε τις δυνάμεις για να ακολουθήσει τον Κύριο της Δόξης και να μαρτυρήσει στην ηλικία των 113 ετών τόνισε μεταξύ των άλλων στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ και συνέχισε: 

"Οι Άγιοι, οι Όσιοι, οι Μάρτυρες θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη τους στον Κύριο γιατί είχαν ποτίσει την καρδιά τους με το αίμα του Κυρίου" παροτρύνοντας τους Ορθόδοξους χριστιανούς να μιμούνται τους Αγίους και να έχουν μία ζωή προσφοράς, θυσίας και αγάπης για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Προ της απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας διάβασε τα κόλλυβα του τιμωμένου Αγίου Χαράλαμπου, του ακλόνητου στύλου της Εκκλησίας Χριστού και ευχήθηκε ο Άγιος να πρεσβεύει για όλο τον κόσμο.

Μεταξύ των άλλων στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωπος του Δημάρχου Κιλκίς κ. Σισμανίδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τονικίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καλτσίδης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μαυρονερίου κ. Κουρτίδης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Μαυρονερίου κα. Καρακίδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.