Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τα νοσοκομεία του ν. Κιλκίς, οι πρόσφυγες και οι συγγενείς τους

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Στις 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη Γ΄ Πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά την προσέλευση των προσφύγων για την νοσηλεία τους στα κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Νοσοκομείο Γουμένισσας καθώς και στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Παρόντες ήταν οι κ. Βαμβίνης Στυλιανός, Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ο κ. Σάτσογλου Αιμίλιος, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Γουμένισσας, ο κ. Καρακώστας Γεώργιος, Προσωρινός Διευθυντής Καρδιολογικής – Εκπρόσωπος των Γιατρών, ο κ. Μπαλαμπανίδης Θεόδωρος, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η κ. Χαματίδου Αναστασία, Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπλέον, συμμετείχαν στη συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Βεργίδης Ανδρέας, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Φωτισμού, Περιβάλλοντος & Πρασίνου κ. Μεμετζής Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Μπόλος Ηλίας και ο Αναπληρωτής Συντονιστής Διεύθυνσης Οδοντιατρικού Ε.Σ.Υ κ. Περπερίδης Γεώργιος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης Φωτισμού Περιβάλλοντος & Πρασίνου δήλωσε ότι ο Δήμος Παιονίας θα σταθεί όσο γίνεται αρωγός στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για την επίλυση των προβλημάτων.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την μεγάλη προσέλευση προσφύγων – μεταναστών που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης καθώς και τον συγγενών τους, μιας και δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να τους φιλοξενήσει.

Από τους συμμετέχοντες επισημάνθηκε ακόμη, ότι οι προϋπολογισμοί που υπάρχουν στα Νοσοκομεία για γάζες, ιατρικό υλικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών. Επίσης, οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείου έχουν απευθυνθεί και συνεχίζουν τις εκκλήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείου Υγείας και της Περιφέρεια.

Τέλος η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ερωτήσεις του κοινού.

1 σχόλιο:

  1. Και να ξαναθέσουμε το ερώτημα: Οι πρόσφυγες δημιουργούνται , επειδή ΔΕ θέλουν να ζήσουν στην πατρίδα τους και ΔΕΝ την αγαπάνε, ή γιατί κάποιοι πήγαν κι ανακάτεψαν τη ζωή τους κι έγινε ο βίος τους αβίωτος; Για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί ....Μήπως να φωνάξουμε να σταματήσουν επιτέλους οι πόλεμοι;; Και γιατί δε φωνάζουμε και για τους-τις τσιγγάνες που κατακλίζουν τα Νοσοκομεία οικογενειακώς; ή μήπως όχι;; Και για εμάς που τρέχουμε στις μαιευτικές κλινικές, χωρίς να μας ενδιαφέρει το οργανικό και μικροβιακό φορτίο που κουβαλάμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.