Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

«Περικοπή εκούσιας και ανταποδοτικής εισφοράς 0,30 λεπτών»

Επιστολή προς Τσίπρα, του συλλόγου συνταξιούχων πολιτικών δημοσίων υπαλλήλων νομού Κιλκίς 
Αξιότιμη Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σύμφωνα με
1. το Ν.Δ. 645/26-08-1970/ Τεύχος Πρώτο/αριθμός φύλλου 175/ σελίδα 144
2. το Ν.Δ. 2042/17-05-1992/ Τεύχος Πρώτο/αριθμός φύλλου 75/ σελίδα 1557
3. την απόφαση αρ. 114069/0092/14-12-2005/Τεύχος Δεύτερο/αριθμός φύλλου 1752/ σελίδα 24072
καθιερώθηκε ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ εισφορά υπέρ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων (Π.Ο.Π.Σ.), η οποία με τον Ν. 4336/14/08/2015 θεωρήθηκε εσφαλμένα ως φόρος υπέρ τρίτων.

Η τυχόν οριστική και αδικαιολόγητη κατάργηση της θα έχει σα συνέπεια το κλείσιμο της Ομοσπονδίας (Π.Ο.Π.Σ.) και των (58) πενήντα οκτώ Συλλόγων Συνταξιούχων του Δημοσίου όλης της χώρας. (κάθε νομός έχει ένα Σύλλογο, η Αθήνα-Πειραιάς έχουν πέντε)

Επειδή η εισφορά αυτή είναι ανταποδοτική και προαιρετική, αφού ο συνταξιούχος μπορεί να τη διακόψει οποτεδήποτε επιθυμεί.

Επειδή η κατάργηση της θεωρείται δίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος των Συνταξιούχων του Δημοσίου και μάλιστα από αριστερή κυβέρνηση.

Επειδή ο κρατικός προϋπολογισμός δεν επιβαρύνεται ούτε λεπτό από αυτήν την κράτηση, αντιθέτως ωφελείται με την πληρωμή ΕΝΦΙΑ-ΟΤΕ-ΔΕΗ κ.λπ.

Επειδή θα σταματήσει η έκδοση της εφημερίδας της Ομοσπονδίας μας που εκδίδεται από το έτος 1947 ανελλιπώς.

Επειδή θα απολυθεί το προσωπικό στην πληρωμή του οποίου ουδεμία συμμετοχή έχει το κράτος (δύο εργαζόμενες στα γραφεία και μία δημοσιογράφος) αυξάνοντας έτσι την ανεργία.

Επειδή ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε στις 08-01-2016 ότι η κατάργηση της εισφοράς των 0,30λεπτων ανά μήνα (σύνολο 3,60 ευρώ το χρόνο) δεν θα αυξήσει το μηνιαίο εισόδημα των συνταξιούχων μετά από τόσες περικοπές και επιβολές φόρων, επιχείρημα του Υπουργείου Οικονομικών που έχει επιφέρει την αγανάκτηση για αυτόν τον εμπαιγμό και την ειρωνεία.

Επίσης, επειδή με μια απλή αίτηση μπορεί κάθε συνάδελφος να σταματήσει να καταβάλει την προαιρετική αυτή εισφορά, το Υπουργείο θεωρεί ότι καταργείται το προαιρετικό του χαρακτήρα της, δικαιολογία αβάσιμη και αστήριχτη που μόνο ειρωνικά χαμόγελα και αγανάκτηση προκαλεί.

Θεωρούμε εμπαιγμό την περικοπή της προαιρετικής εισφοράς, με τη λογική της αύξησης του μισθού μας κατά 0,30 λεπτά και απευθυνόμαστε σε εσάς, συμπαραστάτες των λαϊκών αιτημάτων και ζητούμε τη βοήθεια και τη μεσολάβηση σας προς την κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομικών) για την απάλειψη της διάταξης με την οποία καταργείται η προαιρετική και ανταποδοτική εισφορά των 0,30 λεπτών σαν φόρος προς τρίτους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

1 σχόλιο:

  1. Αφού όπως λέτε "με μια απλή αίτηση μπορεί κάθε συνάδελφος να σταματήσει να καταβάλει την προαιρετική αυτή εισφορά", τότε γιατί δεν κάνετε το αντίστροφο, "με μια απλή αίτηση να μπορεί κάθε συνάδελφος να αιτηθεί να καταβάλει την προαιρετική αυτή εισφορά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.