Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το χρονοδιάγραμμα επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Από διαρροές μέσα από το Υπουργείο Παιδείας στις αρχές τις εβδομάδας θα σταλούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε όλα τα σχολεία της χώρας η Υπουργική απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος που θα παρέχει όλες τις διευκρινίσεις και τις οδηγίες για την επιλογή των νέων Διευθυντών και Υποδιευθυντών των σχολείων (σ.σ. το νομοσχέδιο θα δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της κυβέρνησης λόγω του κατεπείγοντος).

Η επιλογή των Διευθυντών των σχολείων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου.
Στην Υπουργική απόφαση θα υπάρχει ειδική αναφορά στους υποψηφίους, σύμφωνα με την οποία θα τους δίνεται η δυνατότητα να επισκέπτονται το σχολείο επιλογής τους για να μιλήσουν στα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, με την επισήμανση να μη διαταράσσουν το πρόγραμμα του σχολείου.
Η ιδέα για ανοικτή ακρόαση , εγκαταλείφθηκε με το σκεπτικό εάν ένας υποψήφιος βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή δε θα μπορεί να συμμετάσχει και κατά συνέπεια ουσιαστικά θα αποκλείονταν.
Τώρα ο υποψήφιος που είναι μακριά από το σχολείο επιλογής του μπορεί να στείλει το βιογραφικό στο Σύλλογο Διδασκόντων με την παράκληση να διαβαστεί στα μέλη.
Αρχικά θα γίνει η εκλογή των θέσεων των Διευθυντών των Σχολείων και στη συνέχεια θα προκηρυχθούν από το Υπουργείο Παιδείας οι θέσεις των Υποδιευθυντών.
Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση όλες οι διαδικασίες θα πρέπει υποχρεωτικά να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι 19 Ιουνίου.

- Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν χρονικά περιθώρια και για αργότερα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προκήρυξη των θέσεων των Διευθυντών Εκπαίδευσης με στόχο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.