Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νέος τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών

Επιμέλεια: Γιάννης Λιναρδάκης*
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Yπ. Παιδείας στο πολυνομοσχέδιο του Yπουργείου Παιδείας αναμένεται να ενταχθούν και οι ρυθμίσεις για το νέο τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών καθώς θα πρέπει σύντομα να καταλήξουν στο Yπουργείο σε ένα σύστημα διορισμών ώστε να προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Στα στενά αυτά χρονικά πλαίσια εντάσσεται και ο διάλογος με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών.

Ωστόσο το Yπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη του την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο είχε κρίνει αντισυνταγματικούς τους διορισμούς των εκπαιδευτικών με βάση το 24μηνο, 30μηνο και την προϋπηρεσία (40%), δίνοντας κατεύθυνση για ΑΣΕΠ.

Το Yπουργείο Παιδείας πιθανόν να προχωρήσει σε ένα σύστημα διορισμών που θα στηρίζεται στην επιτυχία του γραπτού διαγωνισμού με παράλληλη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας.

Σενάρια του Υπουργείου

Ένα από τα σενάρια θέλουν την προσμέτρηση της βαθμολογίας του ΑΣΕΠ του 2008 και της προϋπηρεσίας με ενιαίο συντελεστή και όχι διαβαθμισμένο όπως όριζε ο νόμος 4186/2013.

Ως προς τον αριθμό των διορισμών, αυτές θα ανέρχονται σε 3000, εκ των οποίων οι 500 περίπου θα αφορούν τους ΦΕΚΙΤΕΣ του 2008 και οι υπόλοιπες 2.500 την κάλυψη των κενών σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια.

Βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στην Ειδική Εκπαίδευση. Σύμφωνα με δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και στην Ειδική Αγωγή.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.