Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Κιλκίς: Ημερίδα με θέμα «Εφαρμοσμένη διατροφή και Διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων»

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα 07/12/2015 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των παραγωγών με θέμα: «Εφαρμοσμένη διατροφή και Διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κτηνοτρόφοι του Ν. Κιλκίς. Το κύριο θέμα της ομιλίας ήταν η εφαρμοσμένη διατροφή και η διαχείριση αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων (ομιλητής κος Γεώργιος Αρσένος DrVetMed PhD, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ζωοτεχνίας, Τμήμα Κτηνιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ) ενώ τη συζήτηση των ομιλιών συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., κος Τάσος Κυριακίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. κος Δημήτρης Τριανταφύλλου και ο Τεχνικός Διευθυντής της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. κος Ακρίτας Καλούσης. 

Ο κος Αρσένος αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαχείριση των αιγο-προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων και στη διατροφή κατά τις διάφορες φάσεις του παραγωγικού κύκλου των προβατίνων και αιγών. Επίσης έγινε αναφορά στην κάλυψη των πρωτεϊνικών αναγκών των προβατίνων και αιγών γαλακτοπαραγωγής και στη δυνατότητα χρησιμοποίησης πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων που αποδομούνται σε μικρό βαθμό ή που οι πρωτεΐνες τους έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία (by-pass), ώστε να προστατεύονται από τη διάσπασή τους στο περιεχόμενο της μεγάλης κοιλίας. 

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ παρουσίασε τη νέα σειρά των ειδικών μιγμάτων συμπυκνωμένων ζωοτροφών με την τεχνολογία VIOGENTM για προβατίνες και αίγες την οποία αναπτύσσει σε συνεργασία με καταξιωμένους εξειδικευμένους επιστήμονες. Η τεχνολογίαVIOGENTM είναι μια μοναδική καινοτομία και διατίθεται αποκλειστικά από την ΒΙΟΖΩΚΑΤ .Περιλαμβάνει by-pass πρωτεΐνη, by-pass φυτικό λίπος, ζωντανή μαγιά, Keragen και SeProtect.

Οι τροφές της ΒΙΟΖΩΚΑΤ για προβατίνες και αίγες που περιέχουν VIOGENTM έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

-αύξηση της γαλακτοπαραγωγής,

-βελτίωση της ποιότητας του γάλακτος (αύξηση λιποπρωτεΐνης),

-υψηλή γονιμότητα και τοκετοί απαλλαγμένοι διαταραχών,

-ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – καλή υγεία (οπλές, μαστοί)

-μεγαλύτερη αξιοποίηση πρωτεΐνης και ενέργειας με συμμετοχή by-passπρωτεΐνης και by-pass λίπους

Σκοπός της δημιουργίας της νέας σειράς προϊόντων είναι η διατήρηση της υγείας των ζώων σε υψηλά επίπεδα και ταυτόχρονα, η αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Τελικός στόχος είναι η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και η μείωση του κόστους παραγωγής. Η φιλοσοφία ανάπτυξης των νέων προϊόντων στηρίζεται στην παγκοσμίως κυρίαρχη σήμερα αρχή της «διατροφής με ακρίβεια» (precision feeding). 

Σύμφωνα με την αρχή αυτή, στα μηρυκαστικά χορηγούνται εκείνες οι ποσότητες και αναλογίες θρεπτικών συστατικών που, μεγιστοποιούν την απόδοση της μικροβιακής χλωρίδας της μεγάλης κοιλίας και την πεπτικότητα των ζωοτροφών. Ταυτόχρονα, αποφεύγονται τα πλεονάσματα που δεν αξιοποιούνται από τα ζώα, κοστίζουν ακριβά και επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε ο καθηγητής κος Αρσένος με ευχαρίστηση δέχθηκε και απάντησε σε πάσης φύσεως ερωτήματα σχετικά με την εφαρμοσμένη διατροφή στις αιγο-προβατοτροφικές εκμεταλλεύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.