Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ανοιξε η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη μετά την επιχείρηση «Βελούδινο Γάντι» της ΕΛΑΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η αστυνομική επιχείρηση στην Ειδομένη την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «Βελούδινο γάντι». Η σιδηροδρομική γραμμή άνοιξε και ήδη άρχισαν τα δρομολόγια. Την ίδια ώρα, οι μετανάστες που είχαν πραγματοποιήσει το μπλόκο στα σύνορα, καθώς δεν τους επιτρεπόταν η είσοδος στην ΠΓΔΜ, μεταφέρονται στην Αθήνα με λεωφορεία και στη Θεσσαλοίκη με αμαξοστοιχία.

Η αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνση των μεταναστών από τις σιδηροδρομική γραμμή, που άρχισε τα ξημερώματα, διενεργήθηκε χωρίς εντάσεις και προβλήματα.

Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν δυο δημοσιογράφοι και δυο φωτορεπόρτερ που ήταν σε κοντινή απόσταση στον καταυλισμό των προσφύγων και αφού έγινε εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι και βρίσκονται μαζί με τους άλλους συναδέλφους τους σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν πάνω από 10 προσαγωγές προσφύγων που αντιδρούσαν. Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Επίσης στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου -και όχι στο νοσοκομείο Κιλκίς όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό- διακομίστηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο τραυματίας μετανάστης από την Ειδομένη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο τραυματίας φέρει τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή.

Το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη επιβεβαιώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προηγήθηκε επιθεώρηση της γραμμής από υπαλλήλους της εταιρίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο μηχανές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.

Παράλληλα, αμαξοστοιχία θα παραλάβει μετανάστες από την Ειδομένη για να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Ο κύριος όγκος των μεταναστών, ωστόσο, μεταφέρεται με λεωφορεία στην Αθήνα.

Ήδη, περίπου 1.200 μετανάστες με 14 λεωφορεία κατευθύνονται στην Αθήνα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο του Τae Kwon Do στο Φάληρο.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί έως ότου απομακρυνθούν όλοι οι μετανάστες από το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.