Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Η νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς επεκτείνοντας τις εκπαιδευτικές δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, με το νέο έτος θα λειτουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές/τριες του Νηπιαγωγείου, της Γ’ Τάξης του Δημοτικού και της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και θα πραγματοποιούνται από ειδικευμένη μουσειοπαιδαγωγό και από τους αρχαιολόγους της Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, από 14 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη (09:00 και 11:00 πρωϊνή) έως και 24 Μαρτίου 2016 διοργανώνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πατουσάκια στο μουσείο φτιάχνουν ένα παραμύθι». Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών του Νηπιαγωγείου.

Ακόμη, από 12 Ιανουαρίου έως και 22 Μαρτίου 2016 θα υλοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Γρύπες, άλογα, λιοντάρια και άλλες ιστορίες…», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Γ’ Τάξης του Δημοτικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξάγεται κάθε Τρίτη στις 9.00 και 11.00 το πρωί.

Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ξεκινά δράσεις για τους μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στo ναό του Αγίου Γεωργίου, στο λόφο Κιλκίς. Το πρόγραμμα με τίτλο «Ο κόσμος των εικόνων» συνδέεται με τη διδακτική ύλη του μαθήματος της ιστορίας και απευθύνεται σε μαθητές της Β’ Τάξης του Γυμνασίου και θα υλοποιείται σε σταθερή βάση κάθε Παρασκευή στις 10.00 το πρωί, από 15 Ιανουαρίου έως και 18 Μαρτίου 2016.

Η συμμετοχή των σχολικών τάξεων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διάρκεια προγράμματος: - για το Νηπιαγωγείο: 60 λεπτά.

- για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο: 90 λεπτά.

Επικοινωνία/δηλώσεις συμμετοχής:

- Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς: κ. Μαρία Φαρμάκη, κ. Αναστάσιο Κεραμάρη και κ. Άννα Παπαζάκα, τηλ. 2310-801402.

- Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο λόφο Κιλκίς: κ. Νίκο Παζαρά, κ. Μαγδαληνή Παρχαρίδου και κ. Άννα Παπαζάκα, τηλ. 2310-801402.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.