Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς



Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, με πλήθος εργαζόμενων, νεολαίων, άνεργων, συνταξιούχων και γυναικών να συμμετέχουν, δείχνοντας το δρόμο για τη συνέχεια και για την κλιμάκωση του αγώνα.

Ένωσαν τη φωνή τους μαζί με τους χιλιάδες απεργούς απ’ όλη την Ελλάδα και ειδικά από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου οι μαζικές συγκεντρώσεις έστειλαν το μήνυμα να μη γίνει η ασφάλιση κουφάρι, να μη μετατραπούν οι συντάξεις σε επιδόματα κηδείας, να μη γίνουν οι παροχές υγείας και πρόνοιας εμπόρευμα για λίγους και εκλεκτούς.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης απαγγέλθηκε ποίημα το οποίο έχει γράψει συναγωνιστής με αφορμή τα όσα βιώνει ο λαός της χώρας μας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε εκ μέρους τα γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ, η Ρία Αλτιπαρμακίδου, εργαζόμενη.

Στην ομιλία της αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται με την ψήφιση του ασφαλιστικού και του προϋπολογισμού, ενώ αναφέρθηκε και στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών οι οποίοι οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερες συγκρούσεις, επεμβάσεις και πολέμους, εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι αποτέλεσμα των εγκλημάτων των καπιταλιστών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην προσπάθειά τους να βγουν από την κρίση τους και να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι την κερδοφορία τους.

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε στην προοπτική που ανοίγεται μπροστά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, λέγοντας: «Οι εργάτες και οι εργάτριες να παλέψουμε μαζί με τους αυτοαπασχολουμένους και τους φτωχούς αγρότες, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΠΑΣΥ, μαζί με τις γυναίκες και τους φοιτητές και τις οργανώσεις τους, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ, για ένα κίνημα που δε θα παζαρεύει δικαιώματα και κατακτήσεις, αλλά θα υψώνει τείχη, θα καθυστερεί αντεργατικά μέτρα, θα οργανώνει τους αγώνες για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, θα μπαίνει επικεφαλής στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της πολιτικής που βάζει φραγμό στη λαϊκή ευημερία, στην αξιοπρεπή ζωή. 

Παράλληλα, θα δίνει προοπτική στην πάλη της καθημερινής δράσης για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, μια ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες μας και όχι των μονοπωλίων.

Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της Κοινωνικής Συμμαχίας. Αυτός είναι ο δρόμος, ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο

Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω κάτω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.