Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ Κιλκίς για τις εκλογές της Τρίτης 8 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου ΔΑΚΕ Κιλκίς
Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ. Η παράταξη της ΔΑΚΕ, είχε και έχει προτάσεις για όλα τα μεγάλα θέματα του κλάδου, και τις έχει κάνει γνωστές είτε στις Γενικές Συνελεύσεις είτε με ενημερωτικά που στέλνει στα σχολεία και σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να έχουν ενημέρωση.

Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είχαμε τονίσει στις εκλογές των αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ ότι κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την δίκαιη αγανάκτησή σας, την αγανάκτηση όλου του κλάδου, θα προσπαθήσουν να κλέψουν την ψήφο σας.

Την ώρα που οι κυβερνητικές αποφάσεις εξαθλίωναν τον κλάδο, κάποιους δεν τους ένοιαζαν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, έβλεπαν ότι στόχος ήταν η κυβέρνηση και σας καλούσαν να τη ρίξετε ώστε να λυθούν ως εκ θαύματος τα προβλήματά μας.

Η κυβέρνηση έπεσε, οι πολιτικές έγιναν σκληρότερες, και οι ίδιοι συνδικαλιστές διεκδικούν πάλι την ψήφο σας από το ίδιο ψηφοδέλτιο!!!

Βρίσκονται πλέον στην ίδια μεριά με την κυβέρνηση πετυχαίνοντας το βασικό στόχο τους, τώρα όμως σας καλούν να τους ψηφίσετε για να αντισταθείτε σε όσα έρχονται!!! Να αντισταθείτε σε αυτό που μέχρι πριν έξι μήνες σας πρότειναν ως τη λύση για τα δεινά του κλάδου!!!

Σήμερα είναι πλέον απροκάλυπτα προφανές τι συμβαίνει…

Είμαστε και εμείς όμως σοφότεροι! Η κυβέρνηση που μας πρότειναν ως λύση γνωστοί συνδικαλιστές κατάφερε σε λίγους μόλις μήνες:

• να διαλύσει τα σχολεία μας, αφήνοντάς τα αναίτια χωρίς εκπαιδευτικούς για μεγάλο διάστημα

• να συνεχίσει να διαλύει το ήδη παραλυμένο σύστημα παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης, ενώ οι εισφορές κρατούνται από τους μισθούς μας κανονικά

• να φτάσει τα σχολεία σε αδυναμία λειτουργίας μειώνοντας ακόμη περισσότερο και καθυστερώντας να καταβάλει τις λειτουργικές δαπάνες

• να προτείνει διάλογο για τις αλλαγές που θέλει να κάνει, την ώρα που τα νομοθετήματα είναι ήδη στη βουλή και δεν επιδέχονται αλλαγών αφού ψηφίζονται με την διαδικασία του κατεπείγοντος

• να συνεχίσει την επίθεση στον Ποντιακό Ελληνισμό που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη αριστερή ηγεσία του Υπ. Παιδείας Μπαλτά – Κουράκη. Επί των ημερών τους είχε αφαιρεθεί από την ύλη της Ιστορίας Προσανατολισμού το κεφάλαιο «Δ. Ο ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΟ 19ο ΚΑΙ 20ο ΑΙΩΝΑ». Η δήλωση του κ. Φίλη με την οποία δεν αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί πρόκληση και είναι ανιστόρητη για έναν υπουργό Παιδείας, για την Κυβέρνηση που απαξιώνει σιωπηρά την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και βεβαίως, για τον Πρωθυπουργό που τον τίμησε με αυτή τη θέση! Δεν γνωρίζουμε από ποιες ανιστόρητες πηγές ανασύρει ο κ. Φίλης αυτές τις απόψεις και σε ποια «επιστημονικά τεκμήρια» στηρίζει την άποψή του!

• με δηλώσεις τους να οδηγήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών και μία ολόκληρη ειδικότητα στο στόχαστρο!!!

Αν μέχρι τώρα ζήσαμε μέρες δύσκολες, αυτό που έρχεται είναι πέρα από κάθε φαντασία. Η κυβέρνηση που μας πρότειναν ως λύση γνωστοί συνδικαλιστές, τονίζει ότι οι αλλαγές που θα έρθουν έχουν τη σφραγίδα και των κομμάτων της μείζονος αντιπολίτευσης με προφανή στόχο να περάσουν «αναίμακτα», η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Οι νόμοι που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή φανερώνουν ότι η κυβέρνηση χαράσσει τη διαδρομή του τρίτου και σκληρότερου μνημονίου και προχωρά με τους πρόθυμους να τη στηρίξουν ενώ επιπλέον τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να επιζητά εκβιαστικά συναίνεση. Τι έρχεται;

Μετά την πλήρη υιοθέτηση της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, έρχονται:

- μείωση του κόστους της εκπαίδευσης, μείωση μισθών και λειτουργικών δαπανών

- αξιολόγηση σε σύνδεση με την αποδοτικότητα και τους μισθούς

- συντάξεις πείνας και όρια ηλικίας που φαντάζουν δύσκολο να τα φτάσουμε

- διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης σε επίπεδο δευτεροβάθμιας

- δεσμεύσεις για υλοποίηση των σκληρών στόχων με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και αξιολόγηση κάθε βήματος που γίνεται

Όλα αυτά και πολλά ακόμη που μας κρύβουν, έχουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης που γνωστοί συνδικαλιστές μας πρότειναν ως λύση

Πέρα όμως από αυτά, γίνονται και επιπλέον παρεμβάσεις ώστε να αναβιώσει το κομματικό κράτος που υπήρχε κάποτε και ευτυχώς τέθηκε στο χρονοντούλαπο μετά από πολλούς αγώνες μας. Σπεύδουν, μέσω νόμων για… βοσκοτόπια, να αλλάξουν το σύστημα για την επιλογή στελεχών, που η ίδιοι ψήφισαν, επαναφέροντας τη συνέντευξη που κατακεραύνωναν ως αντιπολίτευση, για να μοριοδοτεί τους ημέτερους και αρεστούς στην επιλογή στελεχών με τόσα μόρια που θα είναι περιττή τόσο η άποψη των εκπαιδευτικών που ψηφίζουν όσο και η αναζήτηση μετρήσιμων προσόντων. 

Αποδεικνύεται πλέον, με τις αποφάσεις συγκρότησης των Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ότι κυρίαρχο και ίσως μοναδικό μέλημα είναι η «άλωση» των υπηρεσιακών συμβουλίων και των συμβουλίων επιλογής στελεχών εκπαίδευσης προκειμένου να τοποθετηθούν «αρεστά» στελέχη και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Έτσι θα κλείσει με επιτυχία ο κύκλος που άνοιξε με την «αξιοκρατική» επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης της «πρώτης φοράς Αριστερά» από τους κ.κ. Μπαλτά και Κουράκη.

Αν αυτό δεν είναι περιφρόνηση του εκπαιδευτικού κόσμου, υποτίμηση της νοημοσύνης του και απαξίωση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας, τότε τι είναι;

Γυρίζουμε ακόμη πιο πολλά χρόνια πίσω και χρειάζεται ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε όλους όσους έχουν ευθύνη για αυτή την κατάσταση.

Στις εκλογές αυτές η ΔΑΚΕ ζητά την ψήφο σας, αντικρίζοντάς σας στα μάτια και με ψηλά το κεφάλι.

Αγωνιζόμαστε στο πλευρό κάθε εκπαιδευτικού για τα συμφέροντά του και μόνο! Δεν προδώσαμε ΠΟΤΕ την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και δεν χρησιμοποιήσαμε ΠΟΤΕ την ψήφο σας για οποιοδήποτε λόγο.

Είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας που δικαιώνονται καθημερινά και υιοθετούνται και από άλλες παρατάξεις που τις πολεμούσαν.

Δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου, όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε απέναντί μας, όποιον κι αν έχουμε απέναντί μας.

Σας καλούμε να στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
1. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2. ΖΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

3. ΚΑΤΣΑΡΩΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

4. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

5. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

6. ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

7. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

8. ΤΕΡΖΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΧΑΤΖΗΑΡΑΠΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.