Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

"ΟΛΕΣ στις απεργιακές συγκεντρώσεις (του ΠΑΜΕ) την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΙΛΚΙΣ (ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)
Μπλόκο στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, στους νέους φόρους, στη μαύρη ζωή που μας οδηγούν.
Συμμετέχουμε δυναμικά και οργανωμένα στην προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας της 3ης Δεκέμβρη.

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου, συνταξιούχες, νέες γυναίκες – μητέρες.

Ούτε ώρα χαμένη! Η ΕΕ, η κυβέρνηση, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν πρόκειται να σταματήσουν. Θέλουν να πάρουν πίσω ότι δικαίωμα, όποια κατάκτηση είχαμε αποσπάσει με αγώνες χρόνων και χρόνων.

Δε θα σταματήσουν αν δε διαλύσουν ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Μόνιμο στόχο έχουν:

· Ακόμα πιο υποβαθμισμένες συντάξεις – ξεροκόμματα, αφού και μικρότερες συντάξεις παίρνουμε, λόγω μικρότερων μισθών ή λιγότερων χρόνων δουλειάς, λόγω της ανεργίας και των υποχρεώσεων που μας ανάγκαζαν να διακόπτουμε την εργασία μας για μεγάλα διαστήματα.

· Ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας ώστε να ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα και «κόψιμο» προληπτικών εξετάσεων.

· Δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, αφού η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, εν ονόματι της «ισότητας» στα 67 χρόνια και βάλε εκεί μας οδηγεί.

· Οι νέοι εργαζόμενοι, τα παιδιά μας να ζήσουν με πολύ χειρότερους όρους.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την ανεργία, τη μισοανασφάλιστη δουλειά, με τη δουλειά 5 μήνες το χρόνο, με την κατάργηση των ΒΑΕ, με τις απολύσεις εγκύων γυναικών.

Θα δεχτούμε να είμαστε τα «υποζύγια», να φορτώνονται στις πλάτες μας νέοι φόροι (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ), αυξήσεις στο φως, στο νερό, στα εισιτήρια των ΜΜΜ, να μας πετάξουν έξω από τα σπίτια μας που ματώνουμε να τα ξεπληρώσουμε και την ίδια ώρα να χαρίζονται πρόστιμα και χρέη εκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες;

Αρνούμαστε να «τσιμπάμε» στα διάφορα προγράμματα απασχόλησης της ΕΕ, που απευθύνονται ιδιαίτερα σε μας τις γυναίκες, την τσάμπα δουλειά, χωρίς άδειες μητρότητας, με ακανόνιστα ωράρια και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε να σταματήσουμε αυτό τον κατήφορο.

Δεν είμαστε διατεθειμένες να ματώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες, οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Καμιά μόνη της! Στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, απαντάμε με πόλεμο!

Μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ σε συμμαχία με το εργατικό λαϊκό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη μπορούμε να επιβάλουμε το δίκιο μας, να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Το χρωστάμε σε μας και στα παιδιά μας.

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ, 10:30 π.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.