Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Η θεατρική παράσταση, "Ο Λαγός και η Χελώνα", στο Κιλκίς και στο Πολύκαστρο

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας μετά την απίστευτη επιτυχία που είχε η παιδική του παράσταση "Ο Λαγός και η Χελώνα" στην νότια Ελλάδα έρχεται στο Κιλκίς την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου ώρες 12.00 και 17.30 και στο Πολύκαστρο την Δευτέρα στις 23 Νοεμβρίου ώρα 17.15 και 19.15.

Οι μύθοι του Αισώπου μετρούν αιώνες ιστορίας όμως παραμένουν πιο επίκαιροι από ποτέ, έτσι ταξιδεύουν στο σήμερα οι ιστορίες του Ήλιου και του Βοριά , του λαγού και της Χελώνας, της Αλεπούς και του κόρακα, του Τζίτζικα και του Μέρμηγκα, της Αλεπούς με τα σταφύλια, της Αλεπούς και του Τράγου καθώς και η ιστορία του ψεύτη βοσκού, σε μια παράσταση για παιδιά κάθε ηλικίας.


ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ - ΚΙΛΚΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ώρες 12.00 & 17.30
(Σε Συνεργασία Με Την Αντιδημαρχία Πολιτισμού)
ΠΡΟΠ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΗΛΙΑΔΗΣ τηλ 23410 75307
Προπώληση 7€ - Ταμείο 9€ - Πληροφορίες - 6974797109

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ – τηλ 23430 24770
Προπώληση 7€ - Ταμείο 9€ - Πληροφορίες - 6974797109

Λίγα λόγια για το έργο…
Το Μικρό Θέατρο Λάρισας συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε από το 2009, παρουσιάζει για 6η χρονιά στην πόλη μας, μια παιδική παράσταση που θα μιλήσει στην καρδιά των μικρών μας φίλων και στις μνήμες των μεγαλύτερων.

Οι μύθοι του Αισώπου μετρούν αιώνες ιστορίας και δεν παύουν ποτέ να αποτελούν την επιτομή της ηθικοδιδαχής. Μέσα από τον συμβολικό και αλληγορικό τους χαρακτήρα, οι μύθοι του Αισώπου έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα. 

Με τη μοναδική ικανότητα του Αισώπου να δίνει στα ζώα των μύθων του ανθρώπινη ιδιότητα, ψυχή και λαλιά, αλλά και το επιμύθιο που ήταν πάντοτε απλοϊκό κι εύληπτο για τα παιδιά. Έτσι και στην παράστασή μας οι εξανθρωπισμένοι ήρωες διδάσκουν αλλά πρώτα μαθαίνουν και οι ίδιοι από τα παθήματά τους. Οι ιστορίες που θα παρουσιαστούν είναι οι εξής : Ήλιος και Βοριάς, Ο Λαγός και η Χελώνα, Η Αλεπού και το Κοράκι, Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, Η Αλεπού και τα Σταφύλια, Η Αλεπού και ο Τράγος & ο Ψεύτης Βοσκός.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΜΑ ΜΑΥΡΕΛΗ

Κείμενο - Σκηνοθεσία : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Σκηνικά : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Κοστούμια : ΕΛΕΝΗ ΨΥΡΡΑ

Σχεδιασμός Φωτισμών : ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ

Γραφιστικά : ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ

Ειδικές Κατασκευές : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Δημόσιες σχέσεις : ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

Μουσική Επιμέλεια : ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΗΣ

Ειδικές κατασκευές : ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ ΒΑΛΑΣΗΣ

Παραγωγή : ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διάρκεια : 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών) Πληροφορίες : 6974797109

*Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας
* Προπώληση:7€ Ταμείο Θεάτρου: 9€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου