Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Συνεδρίαση για την πολιτική προστασία στο ν. Κιλκίς

Την ετήσια τακτική του συνεδρίαση πραγματοποίησε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ). Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν ο έγκαιρος προγραμματισμός για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, παγετός) κατά την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2015-2016.

Στην πολύωρη σύσκεψη μετείχε ο προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Α.Δ.Μ.Θ., κ. Μαμαρίκας Χρήστος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι όλων των κατά τον νομό εμπλεκόμενων φορέων, όπως της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Δασαρχείων, των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων και Περιφερειακής Ενότητας, της ΔΕΗ, του ΕΚΑΒ, Εθελοντικών Οργανώσεων κλπ.

Κατά τη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε πλήρης και αναλυτική καταγραφή των μέσων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες κωδικοποιήθηκαν με σκοπό τον έγκαιρο συντονισμό όλων των δυνάμεων ώστε να υλοποιηθούν όλα τα στάδια της αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (πρόληψη-επέμβαση-αποκατάσταση).

Τέλος, αποφασίσθηκε η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για την ενδεδειγμένη συμπεριφορά σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας και των δύο Δήμων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου