Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

"Όχι κύριε Φίλη. Δεν τσιμπάμε!"

Υπογράφει ο Καραγιαννόπουλος Ν. Απόστολος
Πρόεδρος της Εταιρείας Μικρασιατικών
Σπουδών και Ερευνών Ευρωπού 
"Όχι κύριε Φίλη. Δεν τσιμπάμε! Δεν θα σας ακολουθήσουμε αυτή τη φορά στον προσωπικό σας κατήφορο. Θα αποπεμφθείτε τελικά για την ανικανότητα σας να ασκήσετε υποτυπώδη, έστω, διοίκηση στο Υπουργείο Παιδείας και μόνο γι΄αυτό.

Θα αποπεμφθείτε για τα τεράστια κενά στην εκπαίδευση που δεν αναπληρώθηκαν ακόμη. Νοέμβρης μήνας και το Λύκειο Ευρωπού υπολειτουργεί με δανεικούς καθηγητές από το Γυμνάσιο Ευρωπού. Δεν παρουσιάσθηκαν Χημικοί, Φυσικοί , Βιολόγοι…. Τεράστια τα κενά των εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Θα αποπεμφθείτε γιατί δεν σας βγαίνουν τα ισοδύναμα για να αντικαταστήσετε τον Φ.Π.Α. 23% στην Ιδιωτική Εκπαίδευση…

Τα μηνύματα, εσείς προσωπικά, τα λαμβάνετε καθημερινά.

Και εσείς αντί να αναγνωρίσετε έντιμα οτι αποτύχατε παταγωδώς και να παραιτηθείτε από τη θέση του Υπουργού Παιδείας προτιμήσατε ως «άλλη Ρεμπούση» να πέσετε… ηρωϊκά!

Και βγαίνετε στα ξαφνικά, χωρίς λόγο και αιτία, και κάνετε δηλώσεις περί γενοκτονίας ή μη των Ποντίων. Ποιος ρώτησε κύριε Φίλη να μάθει την προσωπική σας άποψη; Τόσο πολύ βιάζεστε να εγκαταλείψετε το καράβι και προκαλείτε έναν ολόκληρο λαό; Για να φανεί οτι σας αποπέμπει τελικά ο Πρωθυπουργός κάτω από την πίεση των αντιδράσεων για τις δηλώσεις σας αυτές, και όχι για την επικίνδυνη ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σας.

Λοιπόν κύριε Φίλη δεν μας ενδιαφέρει η προσωπική σας άποψη.

Ως Υπουργός όμως και μέλος της Κυβέρνησης οφείλετε να σεβόσαστε τις αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και το Κοινοβούλιο αποφάσισε για το θέμα αυτό οριστικά και αμετάκλητα. Και όρισε την 19η Μαϊου και την 14η Σεπτεμ-βρίου ως Ημέρες Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, αντίστοιχα.

Βέβαια υπάρχει και το άλλο σενάριο, το οποίο ΔΕΝ θέλω να πιστέψω οτι μπορεί να έχει συμβεί . Το «γκεμπελικό»: Αυτή η συγκυρία των δηλώσεών σας με την έλευση του Πιέρ Μοσκοβισί, Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. από την Αθήνα τις ίδιες μέρες, με βάζει σε πονηρές σκέψεις. Επειδή, δηλαδή, ως Κυβέρνηση δεν σας βγαίνουν τα προαπαιτούμενα και τα ισοδύναμα και επειδή ο κύριος Μοσκοβισί σας έδωσε διορία επτά ημερών να κλείσετε το θέμα, να επιδιώξατε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να κάνετε, απρόκλητος, τις δηλώσεις περί γενοκτονίας ή μη των Ποντίων με σκοπό να ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΕ τον ελληνικό λαό από τα φλέγοντα αυτά ζητήματα γνωρίζοντας, εκ των προτέρων, την θύελλα των αντιδράσεων που θα προκαλούσαν, όπως και προκάλεσαν τελικά.

Προσέξτε κύριε Φίλη και κάθε «Φίλης και «Ρεπούση»! Ως εδώ! Ως απόγονοι των της καθ΄ημάς Ανατολής ελλήνων δεν σας επιτρέπουμε να παραποιείτε την ιστορία μας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί πρόγονοί μας, θύματα της συστηματικής γενοκτονίας του τουρκικού κράτους, που κείτονται θαμμένοι (και πολλοί από αυτούς, δυστυχώς άταφοι) στα ιερά χώματα των Αλησμόνητων μας Πατρίδων και η Συλλογική μας Μνήμη δεν μας αφήνουν να σας το επιτρέψουμε..

Γι΄αυτό κύριε Φίλη (και όποιος κρύβετε πίσω από εσάς, εάν κρύβετε) εγκαταλείψτε το επικίνδυνο, μα πάρα πολύ επικίνδυνο, παιχνίδι που παίζετε σε βάρος του θυμικού μιας πολύ μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού, όσο είναι καιρός."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.