Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: "Όχι άλλοθι στην έλλειψη συνολικού σχεδιασμού της κυβέρνησης στο προσφυγικό"

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Εδώ και πολλούς μήνες ο νομός μας αποτελεί σημείο αναφοράς για πρόσφυγες και μετανάστες, για διεθνείς οργανισμούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο. Οι κάτοικοι της περιοχής Ειδομένης αλλά και ολόκληρου του Νομού έδειξαν και δείχνουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους τόσο μεμονωμένα όσο και μέσα από την δραστηριότητα συλλόγων και Μ.Κ.Ο. Δεν ξεχνούμε τι σημαίνει προσφυγιά, τι σημαίνει να ξεριζώνεσαι από τον τόπο σου.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η Ειδομένη δεν υπήρχε μέχρι το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Ήταν απλώς ένας βολικός τρόπος για να «εξαφανίζονται» οι πρόσφυγες από το κέντρο της Αθήνας. Μια περιοχή που δεν υπήρχε για το επίσημο κράτος και εκλέγει μόνο τρεις βουλευτές.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να πιστεύει ότι ο κ. Μουζάλας είναι ακόμη υπηρεσιακός υπουργός. Στην πράξη κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του αλλά αυτό είναι συνηθισμένο στις μέρες μας.

Η κυβέρνηση αιφνιδιάζει για ακόμη μια φορά. Δεν ενημερώνει και δείχνει ότι έχει λάβει ήδη τις αποφάσεις της για τη δημιουργία μιας δομής στην περιοχή του Γαλλικού που κανείς δεν γνωρίζει τι θα αφορά ακριβώς. Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχουν τοπικοί φορείς και κοινωνίες. Μόνο αδιαφανείς, πρόχειροι, σχεδιασμοί και απειλές για καταστολή και αυταρχισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες το ΠΑΣΟΚ λέει ένα ξεκάθαρο όχι. Η κυβέρνηση οφείλει να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση όχι να την κρύψει στο νομό Κιλκίς. Οφείλει να σεβαστεί και τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες.

Αναμένουμε τις πλήρεις απαντήσεις της κυβέρνησης σε όλα τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν.

Ο νομός Κιλκίς δεν θα δώσει άλλοθι στην έλλειψη συνολικού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Εκτός από την οικονομία την οποία έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο, πάνε να τινάξουν στον αέρα και την κοινωνική συνοχή του τόπου μας με τους κουτοπόνηρους ερασιτεχνισμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.