Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και του Συλλόγου Γυναικών για την 42η Επέτειο του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Με συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης και πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο τίμησαν οι ταξικές δυνάμεις την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στέλνοντας μήνυμα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Στη συγκέντρωση για ακόμα μια φορά σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας και των μαθητών και σπουδαστών.

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε η Μαξούμ Μπιργκιούλ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Κιλκίς, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στα γεγονότα που είχαν προηγηθεί κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας, καθώς και στα σύγχρονα και επίκαιρα αιτήματα που για τα οποία καλείται να αγωνιστεί το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς και ΕΥΡΩενωσιακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αποτελούν και την αιτία της τεράστιας αύξησης των προσφύγων, όπως «φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς, Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς». Ενώ με συνθήματα όπως «βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» οι διαδηλωτές ανέδειξαν το ρόλο του φασισμού ως μέρους του καπιταλιστικού συστήματος και της στάσης του απέναντι στο λαϊκό κίνημα που διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή.

Στο τέλος της πορείας έγινε κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, καθώς και από την ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και το ΤΣ Κιλκίς-Πέλλας της ΚΝΕ.

«Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.