Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»

Τιμώντας την «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) διοργανώνει εικαστική, μουσική και λογοτεχνική εκδήλωση την Δευτέρα 30/11/2015 στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ) επί της Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 48 στην Αθήνα, στο ύψος του Μετρό Ευαγγελισμός.
Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα περιλαμβάνει : 

- Σπάνια έκθεση φωτογραφίας με θέματα γύρω από τις γυναίκες της Μεσοπολεμικής Αθήνας (1915-1935), που διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό από το «Αρχείο Π. Πουλίδη – Αρχείο ΕΡΤ Α.Ε.». Ώρα έναρξης έκθεσης 16.30 

- Μουσικό οδοιπορικό με κλασικό ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο από την ορχήστρα Mobile Orchestra, τον μαέστρο Θ. Ορφανίδη, τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και φιλική συμμετοχή από την Ραλλία Χρηστίδου. Ώρα έναρξης συναυλίας 20.00 

- Κείμενα και ποιήματα σχετικά με την ημέρα, θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου Το Δ.Σ. του Κ.Ε.Θ.Ι. και η Πρόεδρος Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου, καλούμε όλους τους Αθηναίους, ιδιαίτερα τις γυναίκες της Αθήνας στην εκδήλωση αυτή, για να ενώσουμε τις φωνές μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, που δεν θα στηρίζεται στα πήλινα πόδια των έμφυλων διακρίσεων στην οικογένεια, τη δουλειά και την εκπαίδευση. 

Μια κοινωνία που απορρίπτει αξιακά και πρακτικά κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών αλλά και κατά όσων έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές φύλου και σεξουαλικής ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου