Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Στα Δωμάτια της Καβάλας αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Παγγαίου στις οθόνες μας αυτή την Κυριακή . Μιλάμε για την ιστορία του τόπου, περιπλανόμαστε στο εξαιρετικής ομορφιάς δάσος και εντοπίζουμε γωνιές βγαλμένες από ...”παραμύθι”!
Οι κάτοικοι του σημερινού χωριού είναι όλοι προσφυγικής καταγωγής , μας μιλούν για τα παλιά “Ντωμάτια” που άφησαν πίσω με την προσφυγιά. Ο Ιερέας μας ενημερώνει για τα της εκκλησιαστικής ιστορίας ενώ ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δωματίων «Το Γεφύρι», μας εκπλήσσει με τις πλούσιες δραστηριότητές του.

Σε αυτόν τον τόπο κρατάνε ζωντανά τα έθιμά τους. Τα κρατούσαν από την ημέρα που ήρθαν όλοι τους. Ο καθένας τα δικά του και τα αναβιώνουν μέχρι και σήμερα, χάρη στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων που ασχολούνται.

Επισκεπτόμαστε σπίτι -λαογραφικό μουσείο στην “καρδιά” του χωριού, ενώ καταγράφουμε “μαρτυρίες πίστεως” ...

Μαγειρεύουμε έξω δίπλα στα γραφικά γεφύρια του χωριού, ενώ στην πλατεία θαυμάζουμε τους χορούς με τραπέζι που έστησαν οι καλές νοικοκυρές για να τους φιλέψουν όλους!

Αυτή την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 11:45 δείτε τα Δωμάτια Καβάλας ενώ την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 11:45 την επανάληψη της εκπομπής.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται. Κλείστε τα δικά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου