Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ρωσικό αεροπλάνο με 224 επιβάτες συνετρίβη στο όρος Σινά

Ένα ρωσικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε 224 άτομα συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στην Χερσόνησο του Σινά, λίγη ώρα μετά την εξαφάνισή του από τα αιγυπτιακά και ρωσικά ραντάρ. Ήδη έχουν ανασυρθεί οι σοροί περίπου 100 επιβαινόντων, ανάμεσα στις οποίες πέντε παιδιών.

Το αεροσκάφος, ένα Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia που εκτελούσε την πτήση από το Σαρμ ελ Σέιχ στην Αγία Πετρούπολη μεταφέροντας 224 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου 25 λεπτά μετά την απογείωσή του και διαπιστώθηκε ότι κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στοκεντρικό Σινά.

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος.

«Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους (...) σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Κι ενώ αξιωματούχοι, που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπαν ότι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια τα πρώτα «θύματα», χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο αν πρόκειται για νεκρούς ή για τραυματίες, μαρτυρίες δίνουν ελπίδες για την ύπαρξη κάποιων επιζώντων.

Συγκεκριμένα, φωνές παγιδευμένων επιβατών ακούγονταν από ένα τμήμα του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους, ανέφερε ένας αξιωματούχος των αιγυπτιακών αρχών που βρίσκεται στο σημείο της συντριβής.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων άκουσαν φωνές από ένα σημείο, είπε η πηγή αυτή. «Υπάρχει ένα άλλο τμήμα του αεροσκάφους, με επιβάτες μέσα, και οι διασώστες προσπαθούν ακόμη να μπουν σε αυτό. Ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες, ιδίως επειδή ακούστηκαν βογκητά από μέσα», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Ωστόσο, ένας Αιγύπτιος αξιωματικός είπε ότι το αεροσκάφος κόπηκε στα δύο και έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5 νεκρά παιδιά καθώς και επιβάτες, νεκροί, δεμένοι ακόμη με τις ζώνες στα καθίσματά τους.

Στην περιφέρεια του Βόρειου Σινά, όπου συνετρίβη το Airbus, έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τα νοσοκομεία διατάχθηκαν να είναι σε ετοιμότητα για να υποδεχτούν τα θύματα ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Al-Ahram.

Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Ερευνες για τα αίτια στην Αίγυπτο - Συλλυπητήρια από Πούτιν στις οικογένειες
Κι ενώ οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, σημειώνοντας πάντψς πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά, διατάζοντας παράλληλα την αποστολή ομάδων Ρώσων διασωστών στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων.

Ο πρόεδρος «έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (...) Βλαντίμιρ Πουτσόφ να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο» για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους.

Εξάλλου, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων». Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή, ωστόσο ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.