Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

«Στόχος μας η αξιοπρεπής εργασία για τις γυναίκες»

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Φωτεινή Κούβελα παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ – Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ».

Η κα Κούβελα στον χαιρετισμό της μίλησε για την κα Μαρία Καραμεσίνη, η οποία έκανε την επιμέλεια του βιβλίου μαζί με την κα Jill Rubery, για την κοινωνική και πολιτική της δράση και τον πολυσήμαντο ρόλο της στη θέση της Προέδρου του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια επισήμανε τις δράσεις της Γραμματείας για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών παρουσιάζοντας σημεία από τις προτάσεις και τα θέματα που αναπτύχθηκαν στις συναντήσεις της με τον Υπουργό Εργασίας και την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Το επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε συναντήσεις και πρωτόκολλα συνεργασίας για την πραγματοποίηση της Ισότητας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς επεξεργαζόμαστε και το νέο επικαιροποιημένο Εθνικό Σχέδιο για την Ισότητα» ανέφερε η κα Κούβελα.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που είναι βασικός στόχος της κυβέρνησης, θα υλοποιηθεί μόνο αν αναβαθμιστεί και ο ρόλος των γυναικών, ποσοτικά και ποιοτικά στην διαδικασία λήψης των αποφάσεων και στην διαδικασία υλοποίησής τους σε όλες τις φάσεις της παραγωγής.

Η ΓΓΙΦ εργάζεται με στόχο να πετύχει άμεσα τα παρακάτω:

1)Την αυξημένη συμμετοχή των γυναικών και των οργανώσεών τους, στις διαδικασίες διαβούλευσης και σχεδιασμού των πολιτικών που θα οδηγήσουν στην Παραγωγική Ανασυγκρότηση

2)Την πρόβλεψη ενίσχυσης δράσεων και ειδικών επενδύσεων όπου η αυξημένη γυναικεία εργασία ή εμπλοκή, προκαλεί πρόσθετη ενίσχυση των ανταγωνιστικών χαρακτηριστικών του αντίστοιχου κλάδου

3)Την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, τόσο στον Ιδιωτικό Τομέα όσο και στον Τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας

4)Την ενίσχυση και ενθάρρυνση της συμμετοχής γυναικών σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, σε όλη την διοικητική ιεραρχία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα

Τέλος, η ΓΓΙΦ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας για τις γυναίκες μέσα από την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, τους συνεταιρισμούς και τη δημιουργία περιφερειακών κέντρων σε όλη την επικράτεια, στα οποία θα μπορούν να προσφεύγουν και να παίρνουν βοήθεια για εργασία και οι κακοποιημένες γυναίκες οι οποίες έρχονται σε επαφή με τα Συμβουλευτικά Κέντρα της κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.