Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

“Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς"

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Β. Σεργιαννίδης του Επιμελητηρίου Κιλκίς ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου “Συν-ενεργείν τοπικά για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς".

Την εκδήλωση χαιρέτησαν Οι βουλευτές του ν. Κιλκίς Θ. Παραστατίδης και Γ. Γεωργαντάς, ο εκπρόσωπος της ΑΝΚΙ Π. Πασαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Δ. Τσαντάκης. ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γουμένισσας Α. Τραχανίδης και ο Αντιδήμαρχος του Δ. Παιονίας Γ. Αδαμόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Παύλος Τονικίδης καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι: “Στόχος του Επιμελητηρίου είναι η αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφλεος των ΜΜΕ και της κοινωνίας, ενώ διαβεβαίωσε όλους τους ωφελούμενους, ότι δε σταματάει η συνεργασία τους με τη λήξη του προγράμματος και τους παρότρυνε να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και της τεχνογνωσίας των στελεχών του προς όφελος των επιχειρηματικών και επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων.”

Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους υποβλήθηκε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ. και υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συν-ενεργείν για την Απασχόληση», στην οποία συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

- Εταιρεία Έρευνας και Ανάπτυξης Κιλκίς του Επιμελητηρίου Κιλκίς (Συντονιστής Εταίρος)

- Αναπτυξιακή Κιλκίς Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.

- Δήμος Παιονίας

- Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

- Γνώση Αναπτυξιακή Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

- Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας

- Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παιονίας

- Σύνδεσμος Επενδυτών Γαλλικού Κιλκίς

Το έργο αφορούσε τον εντοπισμό, την προσέγγιση, την ενημέρωση ενδιαφερομένων ανέργων και παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη κατά την τοποθέτηση τους στην αγορά εργασίας καθώς επίσης και την παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης για την απόκτηση επαγγελματικών προσόντων.

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης ήταν να ωφεληθούν 150 άνεργοι, οι οποίοι εμπλούτισαν τα εργασιακά τους προσόντα μέσω επιδοτούμενων επιμορφωτικών σεμιναρίων και συμβουλευτικής υποστήριξης. Σήμερα 22 από τους ωφελούμενους εργάζονται ως μισθωτοί και 3 ως αυτοαπασχολούμενοι.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.