Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η 5η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου «Ελένη Σκούρα»

Με μεγάλο ενδιαφέρον από τις συμμετέχουσες εκπροσώπους γυναικείων (και όχι μόνο) οργανώσεων από τη Β. Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη, η 5η Συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικτύου «Ελένη Σκούρα».
Η Ολομέλεια, που οργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) στο πλαίσιο του Έργου «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής», είχε ως θέμα της την κατά φύλο αποτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό της η Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΙ Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία παρουσίασε και τα βασικά σημεία της σχετικής έκθεσης που συντάχθηκε για τις ανάγκες του Έργου, για τα κατά φύλο αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Την κεντρική εισήγηση παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΘ Λίνα Παπαδοπούλου, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από υποψήφιες βουλεύτριες κοινοβουλευτικών (και μη) κομμάτων από τη Β. Ελλάδα.

Η συζήτηση που ακολούθησε δικαίωσε τις προσδοκίες και την απόφαση του ΚΕΘΙ να συγκαλέσει την 5η Ολομέλεια του Δικτύου στην Θεσσαλονίκη και κατέληξε επαναβεβαιώνοντας τη θέληση διοργανωτών και συμμετεχόντων (φορέων και γυναικών) να την ανατροφοδοτήσουν και να την αναπτύξουν περαιτέρω και ευρύτερα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.