Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Στη Βουλγαρία και Πολωνία το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Στη Βουλγαρία και την Πολωνία παρευρέθησαν αντιπροσωπείες του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς στο πλαίσιο του προγράμματος της Ε.Ε. Erasmus+/τομέας αθλητισμού και στόχο την ενίσχυση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ και του περιβάλλοντος των μέσω του παραολυμπιακού αθλήματος Boccia.

Στη Βουλγαρία, κατά το χρονικό διάστημα 10-15 Ιουλίου, και συγκεκριμένα στο Κιουστεντίλ έλαβε χώρα η εναρκτήρια συνάντηση με αντικείμενο τη γνωριμία μεταξύ των εταίρων και την ενημέρωση επί τεχνικών ζητημάτων με λεπτομέρειες για τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, τους εγκεκριμένους από την Ε.Ε. στόχους και σκοπούς του προγράμματος, τις υποχρεώσεις των εταίρων μεταξύ τους αλλά και έναντι της Ε.Ε. κτλ

Στην Πολωνία, από 23 έως 30 Αυγούστου, ξεκίνησε η κυρίως υλοποίηση του προγράμματος. Η ελληνική αντιπροσωπεία (Χ. Γιοβάς, Γ. Κυριακού, Φ. Μισαηλίδης, Μ. Στάμου, Θ. Τριανταφυλλίδου) ξεκίνησε να εκπαιδεύεται και γνωρίζει τους κανόνες του αθλήματος. Απώτερος στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2016, οπότε θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του προγράμματος, να έχει δημιουργηθεί ομάδα Boccia η οποία θα λάβει μέρος σε διεθνές τουρνουά στο πλαίσιο του προγράμματος στην Πολωνία. Παράλληλα ομάδα εθελοντών θα εκπαιδευτεί επίσης στους κανόνες του προγράμματος με σκοπό την περαιτέρω διάδοση του αθλήματος. Λέγεται ότι το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, με τους διαγωνιζόμενους να πετάνε μεγάλες πέτρες (τα βότσαλα > Μπότσια, διεθνώς Boccia) σε μια πέτρα - στόχο.

Η χώρα μας έχει κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις με τον Γρηγόρη Πολυχρονίδη από την Αθήνα, ο οποίος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας το 2006 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο και το 2008 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ήταν και πάλι δεύτερος στην κατηγορία του. Το 2009 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας στην κατηγορία BC3 Ατομικό και το χάλκινο στην κατηγορία BC3 Ζεύγη. Στο Παγκόσμιο κύπελλο του 2011 στο Μπέλφαστ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία BC3 Ζεύγη. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το Σεπτέμβριο του 2012, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία BC3 Ζεύγη, μαζί με την Ελένη Κορδαλή και το Νίκο Πανανό

Στο περιθώριο του προγράμματος η ελληνική συμμετοχή είχε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά προσαρμοσμένες δραστηριότητες για ΑμεΑ π.χ. χορός με αναπηρικά αμαξίδια, υδάτινες δραστηριότητες κτλ στο πλαίσιο σχετικής κατασκήνωσης καθώς και να εκπαιδευτεί σε τεχνικές μεταφοράς ΑμεΑ που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο. Ακόμα στο πλαίσιο των εθνικών βραδιών, η ελληνική ομάδα παρουσίασε εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, χορούς αλλά και βίντεο για την Ελλάδα.

Στο πρόγραμμα εκτός από την Ελλάδα, που εκπροσωπείται από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης με την αμέριστη συμπαράσταση του Κ.Ε.Κ. ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ, συμμετέχουν φορείς από την Πολωνία (υποστηρίζεται και από την Πολωνική Ομοσπονδία Boccia), τη Γεωργία, τη Τουρκία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία ενώ σε όλες τις χώρες θα πραγματοποιηθούν σχετικές διακρατικές συναντήσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.