Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Προεκλογικό μήνυμα Νίκου Τατίδη

"Πλησίασε η ώρα που θα πάμε στις κάλπες και ακόμα σκεφτόμαστε τι θα πρέπει να ψηφίσει ο καθένας μας.  Ας αρχίσουμε λίγο να θυμόμαστε τα γεγονότα ως προς την οικονομία τα τελευταία χρόνια, από την μεταπολίτευση και μετά. Στο χώρο της πολιτικής είμαι νέο άτομο αλλά θυμάμαι πολύ καλά στην κυβέρνηση του παππού Καραμανλή που έλεγε, σφίξτε και άλλο το ζωνάρι, γιατί η οικονομία δεν πάει καλά, θυμάμαι όταν οι επιστήμονες μιλούσαν για την μαύρη τρύπα του όζοντος στην ατμόσφαιρα, οι Έλληνες οικονομολόγοι μιλούσαν για την μαύρη τρύπα στα ταμεία και νέα φορολογικά μέτρα, νέες φόροκαταιγίδες και νέα φορολογικά προγράμματα.

Μήπως αυτά ήταν κάτι σαν ξαδέλφια του μνημονίου; Την εποχή των επιδοτήσεων και των πακέτων στήριξης, Ντελόρ κ.λ.π. την εποχή πού ερχόταν τα πακέτα από την Ευρώπη, για τον κόσμο υπήρχε "σφίξτε και άλλο το ζωνάρι"  μέχρι που όλοι λέγαμε, δεν φεύγουν αυτοί που μας κυβερνάνε να έρθει κάποιος από έξω μπας και δούμε άσπρη μέρα. Πόσες φορές βρίσαμε τους κυβερνώντες. Μέχρι που κατάλαβαν οι Ευρωπαίοι ότι τα χρήματα που στέλνουν δεν πάνε στην σωστή κατεύθυνση, αλλά στις τσέπες κάποιων, οπότε αποφάσισαν να έρθουν να κάνουν τον έλεγχο οι ίδιοι, ίδια γεγονότα με το σχέδιο Μάρσαλ.

Ο μεγάλος Πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου, που κάποια στιγμή έγραψαν οι εφημερίδες ότι είπε "είμαι πρωθυπουργός δέκα εκατομμυρίων ηλιθίων" έβαλε και την υπογραφή του από κάτω, καλώντας με το πρώτο μνημόνιο, συμφωνία, πρόγραμμα όπως θέλετε να το πούμε, να έρθουν οι Ευρωπαίοι να μας νοικοκυρέψουν γιατί αυτός δεν μπορούσε να νοικοκυρέψει δέκα εκατομμύρια ηλιθίους.

Είχαμε δηλαδή μέχρι το 2010 εσωτερικά μνημόνια αλλά με κανένα αποτέλεσμα οπότε καλέσαμε το πρώτο Ευρωπαϊκό μνημόνιο κατά Γ. Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου, στην συνέχεια το δεύτερο Ευρωπαϊκό μνημόνιο κατά Α. Σαμαρά και το τρίτο Ευρωπαϊκό μνημόνιο, συμφωνία κατά Α. Τσίπρα και Π. Καμμένου.

Μία μεγάλη διαφορά όμως των δύο πρώτων με το τρίτο, στο τρίτο αναφέρεται "θα συνεχίσουμε εφόσον εφαρμοστούν το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο". Άρα ούτε αυτές τις συμφωνίες δεν μπόρεσαν, δεν ήταν ικανοί να εφαρμόσουν, εφάρμοσαν μόνο τα καταστροφικά μέτρα που ήταν ενάντια στον λαό, σαν να μισούσαν τον λαό, μείωση μισθών, μείωση συντάξεων, καταστροφή των επαγγελματιών κ.λ.π., χρωστούσαμε 170 δις και αφού κούρεψαν το δάνειο, αφού μας τα πήραν όλα, αφού μας φορολόγησαν μέχρι καταστροφής, αφού διέλυσαν όλα τά αποθεματικά, χρωστάμε 400 δις.

Ήρθαν οι Ευρωπαίοι να μάθουμε πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι, πόσες δημόσιες υπηρεσίες έχουμε, πόσα επιδόματα παίρνει ο καθένας, πόσοι είναι γύρω από τους κυβερνώντες, και ένα σωρό δαπάνες που για να καλυφθούν έπρεπε να φορολογούν όλο και περισσότερο τον λαό.

Αυτά όλα τα γνωρίζετε, δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια, αλλά θέλω να αναφερθώ πως αυτοί που εφάρμοσαν μνημόνια, συμφωνίες, προγράμματα εδώ και σαράντα χρόνια και μόνο για να περνάνε καλά, μπορείτε να τους εμπιστευτείτε πάλι; Όλα που έγιναν σε σαράντα χρόνια τά ρίχνουν σε μία κυβέρνηση μόνο επτά μηνών. Ναι θα εμπιστευτούμε πάλι αυτούς που με την βοήθεια άλλων, με την βοήθεια των Ευρωπαίων θα νοικοκυρέψουν το κράτος μας.

Ο Πάνος Καμμένος στήριξε την κυβέρνηση αυτή, αφού μελέτησαν όλες τις τυχόν λύσεις, προτάσεις, ήταν η μόνη εφικτή λύση να υπογράψουν τήν συνέχεια της συμφωνίας ώστε στην πορεία να βελτιώνουν κάθε πρόταση που θα πρέπει να ψηφίζεται. Προκειμένου να χάσεις τον πόλεμο με μία καταστροφή, συνθηκολογείς και ανασυντάσσεσαι για νέα μάχη ώστε να πετύχεις κάτι καλύτερο. Εάν δεν υπέγραφε, θα γυρνούσε πίσω με ηρωικές δοξασίες, αλλά θα γυρνούσε σε μία ανύπαρκτη Ελλάδα, σε μία Ελλάδα με τρία εκατομμύρια μετανάστες, σε μία Ελλάδα χωρίς χρήμα, πτωχευμένη.

Οί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΝ.ΕΛ) είναι κόμμα με πατριωτικές αρχές, σέβεται την θρησκεία, προστατεύει την παράδοση και την οικογένεια.

Ο Πάνος ο Καμμένος σήκωσε το ανάστημά του για την προστασία της εθνικής άμυνας του κράτους, βελτίωσε τις σχέσεις κράτους εκκλησίας, έδωσε αξία στην Ελληνική οικογένεια.

Δημιούργησε την ΜΟΜΑ, η οποία άρχισε τα έργα στο νησί Ικαρία, για αυτό δεν τον θέλουν οι μεγάλοι εργολάβοι των δημοσίων έργων, τα έβαλε με τους καλανάρχες για αυτό τον απέκλειαν από τα κανάλια, κατήγγειλε όσους είναι πλεγμένοι με μίζες για αυτό δεν τον θέλει το σύστημα, το σύστημα δεν θέλει ανθρώπους που σηκώνουν ανάστημα.

Δώσε μία ευκαιρία να είναι μέσα στην Βουλή πάλι το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι σίγουρο θα νοιαστούν και για εσένα. Για μία ξεκάθαρη Βουλή, για σταθερή πορεία προς το καλό της πατρίδας μας."

ΤΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝ.ΕΛ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.