Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Μακριά από αυτά τα Βέλγικα σοκολατάκια

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων "σοκολατάκια" Βελγικής προέλευσης, στην πρώτη ύλη των οποίων ανιχνεύτηκε η παρουσία αραχίδων, συστατικό που δεν αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος. Οι αραχίδες είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Πρόκειται για τα προϊόντα με εμπορική ονομασία "Leonidas Ballotin rouge mix", σε συσκευασία των 750g, με αριθμούς παρτίδας 041715800 και 040315800, τα οποία παρασκευάστηκαν από την Βελγική εταιρεία "Confiserie Léonidas SA" και διακινήθηκαν στα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (Σπάτα).

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων προκειμένου να διορθωθεί η επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και είναι αλλεργικοί στις αραχίδες, να μην τα καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.