Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Oριστικό: Ανοίγουν τελικά όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα

Aν και νωρίτερα είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα καταστεί δυνατό, τελικά ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα θα ανοίξουν κανονικά όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος με την ΕΚΤ λύθηκαν όλα τεχνικά προβλήματα και έτσι τη Δευτέρα, ύστερα από τρεις εβδομάδες τραπεζικής αργίας, αναμένεται να ανοίξουν όλες οι τράπεζες και όχι μόνο τα 1.000 καταστήματα που ήταν ανοιχτά προς εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

Το Σάββατο θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα ανοίξουν από τη Δευτέρα όλα τα καταστήματα των τραπεζών, οι οποίες λειτουργούσαν από τις 29 Ιουνίου υπό το καθεστώς της «τραπεζικής αργίας». Οπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, η ΠΝΠ έχει λάβει ήδη την έγκριση της ΕΚΤ, αλλά πρέπει να υπογραφεί και από τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ημερήσιο όριο των αναλήψεων διατηρείται στα 60 ευρώ, με το προνόμιο όμως της αθροιστικής ανάληψης ανά εβδομάδα. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τις εξαγωγικές και εισαγωγικές επιχειρήσεις και τους σπουδαστές στο εξωτερικό, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν από την Ελλάδα 5.000 ευρώ το τρίμηνο. Οι επιταγές θα επιτρέπεται να κατατεθούν και για όσες έχουν λήξει στο διάστημα της τραπεζικής αργίας αποφασίστηκε η Δευτέρα να είναι η πρώτη ημέρα λήξης για το 8ήμερο τακτοποίησης. Επίσης θα επιτρέπεται η προσβασιμότητα στις θυρίδες.


http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.