Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Άγνωστο αν θα ανοίξουν τη Δευτέρα οι τράπεζες

Άγνωστο παραμένει το αν θα ανοίξουν τελικά όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών τη Δευτέρα, καθώς –παρά τις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα-, τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν στο in.gr ότι «τίποτε δεν είναι σίγουρο».
Παρά το γεγονός ότι τα επιτελεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βρίσκονται «επί ποδός πολέμου» προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία τους από Δευτέρα, αμφίβολο παραμένει αν το καθεστώς της τραπεζικής αργίας θα αρθεί από τις 20 Ιουλίου ή λίγες ημέρες αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και αν οι τράπεζες δεν ανοίξουν τη Δευτέρα, εκτιμάται ότι η τραπεζική αργία θα αρθεί την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, ώστε να εκδοθεί η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις στα μηχανογραφικά συστήματα των τραπεζών. Και αυτό γιατί, ακόμη και αν αρθεί η τραπεζική αργία, θα υπάρξουν μια σειρά από περιορισμοί στις συναλλαγές, τόσο σε εκείνες που γίνονται στα καταστήματα όσο και σε όσες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά.

Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters, οι τράπεζες είναι έτοιμες να ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά πρέπει να περιμένουν την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) και της κυβέρνησης. Αυτό ανέφερε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

«Από την πλευρά μας, οι τράπεζες, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε (την Δευτέρα). Περιμένουμε την έγκριση της κυβέρνησης και της ΤτΕ, υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν. Περιμένουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», είπε ο Αξιωματούχος.

Πηγή της ΤτΕ είπε στο Reuters ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών ώστε οι τράπεζες να ανοίξουν όσο το δυνατό συντομότερα.

Εντούτοις, όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, ακόμα δεν γνωρίζουν αν τελικά θα πάρουν το «πράσινο φως» για τη Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.