Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Του Λευτέρη Παυλίδη
- Πώς θα τα υπογράψουμε ρε Ν*** αυτά; Δε γίνεται. Είναι αντίθετα με αυτά που λέγαμε τόσο καιρό στον ελληνικό λαό!
- Θα τα υπογράψουμε… θα τα υπογράψουμε…

- Μα εμείς μέχρι πριν μια βδομάδα ζητούσαμε αντίσταση στις προτάσεις των Τροϊκανών. Κάναμε ολόκληρο Δημοψήφισμα και ζητούσαμε τη στήριξη του κόσμου, να αρνηθεί τα σκληρά μέτρα, να πει ΟΧΙ.
- Άστα τώρα αυτά, πάνε τελείωσαν. Κάναμε τον τσαμπουκά μας, κάναμε και τη μπλόφα μας, δεν έπιασε…

- Δηλαδή μαχαλομαγκιά πουλήσαμε;

- Για αυτά θα μιλάμε τώρα ρε Α****;

- Ρε συ, αυτό είναι πολιτικό πραξικόπημα! Είναι ενάντια στη ξεκάθαρη βούληση του Ελληνικού λαού!! Για άλλο ψήφισε και άλλο θα κάνουμε;

- Ε τί να κάνουμε ρε συ Α**** αφού ψήφισαν ΟΧΙ! Εμείς για ΝΑΙ ελπίζαμε, να κάναμε εκλογές να σηκωθούμε να φύγουμε.


- Εντάξει, αλλά αυτοί ζητάνε γη και ύδωρ. Μπορούμε να τους παραδώσουμε την Εθνική Κυριαρχία;

- Ώχου ρε Α**** θα τα μπαλώσουμε. Ποιος νομίζεις ότι θα ασχοληθεί; Θα γκρινιάξουν λίγο στην αρχή και σε λίγες μέρες θα το ξεχάσουν. Όπως έχουν ξεχάσει και χειρότερα.

- Χειρότερο απ’ αυτό ρε Ν***; Τί υπάρχει χειρότερο από το ξεπούλημα της χώρας;

- Και τι να κάνουμε; Αφού δεχόμαστε σοβαρές απειλές!

- Ναι, αλλά να δεσμευτεί η δημόσια περιουσία και τα ακίνητα;

- Μην ανησυχείς, αυτά τα υπογράψανε οι άλλοι, με τα προηγούμενα μνημόνια.

- Ε κι εμείς θα τα κάνουμε πράξη;

- Α**** κουράστηκα ρε συ με τα ταξίδια, τις πολυήμερες διαπραγματεύσεις και όλες αυτές τις ψυχοφθόρες συζητήσεις με αυτά τα τέρατα. Πρέπει να υποχωρήσουμε, δεν τα βγάζουμε πέρα μαζί τους. Ήδη έκανες πολλά, τα λεφτά καταφέραμε και τα πήραμε με το νέο δάνειο, ο κόσμος σε θέλει ακόμα, άντε να τελειώνουμε να γυρίσουμε στην Ελλάδα.



- Και να γράψει η ιστορία ότι αυτά που υπέγραψαν οι προηγούμενοι δύο με τα μνημόνια, εγώ τα υλοποίησα; Δε μπορώ Ν***.

- Ρε συ, τώρα έχουμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι με το μέρος μας, η μόνη αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή θα είναι από τους ανύπαρκτους ΚΚΕδες και τους εθνικιστές Χρυσαυγίτες. Θα παίζουμε μπάλα χωρίς αντίπαλο. Έχουμε και τα κανάλια με το μέρος μας, δεν θα μας κάνουν άλλο πόλεμο και θα προπαγανδίζουν όλη μέρα υπέρ μας. Κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα.

- Μα είναι και οι ΑΝΕΛ και μάλιστα στη συγκυβέρνηση! Άλλωστε έχω αντιδράσεις κι από το εσωτερικό του κόμματος. Δε βλέπεις τι γίνεται;

- Μη φοβάσαι ρε Α**** αυτά είναι πταίσματα, τακτοποιούνται στο άψε σβήσε. Υπάρχει λύση και γι’ αυτούς. Θα κάνουμε νέες συμμαχίες και συνεργασίες.

- Ναι, αλλά τα μέτρα είναι υφεσιακά! Το παραδέχτηκε χθες κι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας! Πώς να τα δεχτώ όταν ξέρω εκ των προτέρων ότι δεν είναι αποτελεσματικά;

- Ρε Α**** κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις; Αφού μια παράταση ζωής ζητάμε. Να κερδίσουμε χρόνο, να ξεφύγουμε απ’ τον βέβαιο θάνατο. Άσε να βγάλουν άλλοι το φίδι απ’ τη τρύπα. Οι επόμενοι. Πρέπει να αναλάβεις εσύ την ευθύνη; Δε σκέφτεσαι το πολιτικό κόστος;

- Τώρα πλάκα μου κάνεις; Ποιο πολιτικό κόστος; Με αυτά τα εξοντωτικά μέτρα θα μπορέσουν να επιζήσουν οι Έλληνες; Είναι δυνατόν να ζήσει ο οποιοσδήποτε λαός; Αυτό είναι το τέλος ρε Ν***.



- Και τι ήθελες να κάνουμε; Να επιστρέψουμε στη δραχμή που πρότεινε ο Γ*****;

- Μωρέ ο Γ***** καλά τα έλεγε, είχε επεξεργασμένο σχέδιο αυτός, αλλά εμείς δεν είχαμε τη γενναιότητα να τα εφαρμόσουμε, να απεξαρτηθούμε και να κάνουμε μια νέα αρχή, μόνοι μας, χωρίς τους νταβατζήδες πάνω απ’ το κεφάλι μας.

- Ναι… κι ο κόσμος θα υπέφερε.

- Γιατί τώρα τι θα κάνει;

- Αφού το συζητήσαμε τόσες φορές αυτό το θέμα και τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε πίσω. Άλλωστε δεν μας το επιτρέπουν οι εταίροι. Θα τα βάλεις μαζί τους;

- Ναι ρε φίλε, αλλά γίναμε ρεζίλι. Πού είναι η αξιοπιστία μας; Πού είναι οι κόκκινες γραμμές μας; Που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, η επαναφορά των μισθών και συντάξεων, η φορολόγηση των πλουσίων, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο κλπ; Εμείς θα σχίζαμε τα μνημόνια! Ακριβώς τα αντίθετα κάνουμε.


- Δεν είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε προεκλογικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις που δεν τις τηρούμε ρε Α****, όλοι το ίδιο κάνουν. Μη νιώθεις ενοχές, δεν ήθελες να έρθουν έτσι τα πράγματα.

- Ρε Ν*** είσαι ο κολλητός μου τόσα χρόνια, σε έχω εμπιστοσύνη, σε έχω δίπλα μου, σε συμβουλεύομαι, αλλά αυτά όλα τα τραγικά δεν μπορώ να τα υπογράψω. Αυτά δεν είναι συμφωνία. Είναι η καταδίκη της χώρας, η ταφόπλακα της Ελλάδας.

- Και τι θα κάνεις; Θα έρθεις σε ρήξη με όλους και όλα; Θα γίνεις ήρωας; Θα γράψεις ιστορία; Θα ανατρέψεις το κατεστημένο; Εγώ στο λέω: θα φας τα μούτρα σου.

- Μα θα με θεωρήσουν προδότη και μένα σαν τους άλλους ρε Ν***.

- Φίλε, μόλις μπουν πάλι στη καθημερινότητα οι Έλληνες και ανοίξουν οι Τράπεζες και ξαναπαίρνουν τις συνταξούλες τους κι όλα όπως πριν, κανείς δεν θα ασχολείται με αυτά. Θα έχουμε και τα ΜΜΕ που θα τους αποσπούν τη προσοχή από την αλήθεια και τα προβλήματα, θα κάνουν το μαύρο… άσπρο και θα τους πλασάρουν άλλες αηδίες να ασχολούνται, αφού ξέρεις… 41 χρόνια έτσι γίνεται…

- Κι αν ξεσηκωθούνε ρε Ν***;

- Ποιοι να ξεσηκωθούνε ρε συ; Αν ήταν να ξεσηκωθούνε, θα το είχαν κάνει 5 χρόνια τώρα. Αντέξανε τόσα και τόσα, τώρα θα ξεσηκωθούνε;

- Τί να πω ρε Ν***; χμμμ τί να πω; Μεγάλη ευθύνη…

- Ο άλλος δρόμος είχε μεγαλύτερη ευθύνη Α****…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.